23948sdkhjf

Fem danske byer er udpeget som klimafrontløbere

En ny Cities100-rapport er banen, og denne gang er fem danske byer med. Rapporten indeholder de 100 mest ambitiøse og innovative eksempler på løsninger fra hele verden, hvor byer arbejder strategisk med klimatiltag.

Det er første gang, at så mange danske løsninger har fundet vej til det globale inspirationskatalog, som netop er udgivet for fjerde gang. Bag står Nordic Sustainability, C40 og Realdania.

De danske byers projekter inkluderer omfattende klimaplaner, bredtfavnende borgerinddragelse, bæredygtige transportsystemer, effektiv klimatilpasning, fremadskuende energisystemer og innovativ genanvendelse af råmaterialer.

De fem byers løsninger er:

  • Aarhus' Klimastrategi og Klimaplan 2016-2020
  • Frederiksbergs skybrudsprojekter
  • Gladsaxes borgerinddragelsesprojekt ved Kong Hans Have
  • Københavns EnergyLab Nordhavn og supercykelstier i Københavnsområdet
  • Næstveds Ressource Citys Glasklynge

- Det er virkelig positivt at se fem danske byer repræsenteret blandt de største og mest fremadskuende byer i verden i forhold til at handle på de akutte klimaudfordringer. Det viser, at vi er på vej i den rigtige retning i Danmark, siger Jesper Nygård,  adm. direktør i Realdania, der har finansieret Cities100, i en pressemeddelelse. 

Syv projekter vinder
Cities100-rapportens projekter kommer fra i alt 59 byer fra 26 lande. Projekterne viser hvordan byer kan fremtidssikre sig mod de akutte klimaudfordringer som ekstremt vejr, stigende havniveau og luftforurening.

Rapporten udkommer umiddelbart før borgmestre og repræsentanter fra verdens storbyer og de mest innovative klimabyer over hele verden i næste uge mødes i København til C40 World Mayors Summit. Her bliver syv af de 100 projekter valgt som vindere af C40 Cities Bloomberg Philantropies Award. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095