23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Risikostyring øger konkurrenceevnen på trængt marked

I takt med, at aktivitetsniveauet flader en smule ud, vil mange virksomheder være fristet til at byde på opgaver, som måske ikke helt matcher kernekompetencerne. Det betyder reelt set, at risikoen er større, og da man ikke umiddelbart kan dække den øgede risiko ind ved at hæve prisen, så må man i stedet arbejde målrettet med risikovurdering og risikostyring.

Nu skal man jo ikke helt tabe sutten, fordi man bevæger sig uden for de rammer, man kender til, men der er god grund til lige at granske udbudsmaterialet en ekstra gang. Dels fordi de beslutninger, der tages i denne relativt kortvarige fase, kan have helt afgørende betydning for projektet og de deltagende virksomheder.

Og det gælder jo i øvrigt også for bygherren, som måske får tilbud fra entreprenører, han ikke er vant til at få tilbud fra.

Alt det og meget mere kan man læse om i fire nye vejledninger fra Dansk Byggeri og Værdibyg. De fortjener at blive fremhævet, fordi de netop vejleder om hvilke værktøjer, der er nødvendige for dels at vurdere risikoen ved en given opgave dels hvilke værktøjer, der skal i brug for at styre risikoen. Er man god til at identificere, vurdere og styre de risici, der ligger i at påtage sig en opgave, så har man skabt en kompetence, som øger virksomhedens konkurrenceevne

Hvis man kombinerer denne kompetence med almindelig sund fornuft og godt købmandskab, så står man stærkere i kampen om opgaverne.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125