23948sdkhjf

Dansk sensor-startup i millionsamarbejde med canadisk betonkæmpe

Fynske Sensohive sikrede sig onsdag en tocifret millioninvestering fra den canadiske betonvirksomhed Kryton International Inc., der har købt 30 pct. af aktierne i selskabet. Investeringen skal hjælpe Sensohive med at brede deres sensorløsning ud til byggepladser verden over.

Det er to år siden, at Sensohive lancerede den lille sensor, der kan indstøbes i betonkonstruktioner. Med præcise målinger kan sensoren fortælle, hvornår dele af betonen skal varmes eller køles under hærdningen for at undgå fejlstøbninger, spare på energiforbruget og forhindre mikroskopiske revner, der kan gøre beton modtagelig for vand og frost, der forkorter dens levetid.

- Sensohives teknologi repræsenterer et stort spring fremad inden for konstruktionseffektivitet og produktivitet. Evnen til fra afstand at overvåge betonstyrken i realtid medvirker til hurtigere konstruktionsplaner, optimerer effektiviteten, reducerer omkostningerne og forbedrer sikkerheden, siger CEO i Kryton Kari Yuers i en meddelelse fra selskabet.

Får direkte adgang til titusindvis af potentielle kunder
I Odense kalder man aftalen for en milepæl, der kan sætte fart på den unge virksomheds globale ambitioner.

- Kryton er en central, global spiller i betonindustrien, og arbejder ligesom Sensohive med at højne produktiviteten i byggebranchen, så det kunne ikke være et bedre match. Med partnerskabet får vi både direkte adgang til titusindvis af potentielle kunder og finansielle midler til at vinde indtog på nye markeder, siger Sensohives direktør Casper Harlev til mediet TechSavy.

Han fortæller, at den fynske startup allerede har stærke partnerskaber i Holland, Tyskland, Belgien, Sverige og Norge samt herhjemme, hvorfor det er oplagt at sætte yderligere ind på disse markeder. Med partnerskabet banker Sensohive nu og på døren til USA, Canada og Mexico.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125