23948sdkhjf

Hovedstadshospital etablerer vandkatakombe

2,2 mio. liter kold sødmælk. Så meget kan en kommende vandtank ved Hvidovre Hospital rumme. Den er dog ikke tiltænkt mælk, men den skal derimod fyldes med al det regnvand, der lander på dele af hospitalets tage. Det skriver Nyt Hvidovre Hospital i en pressemeddelelse. 

Regnvandstanken er én del af de store forandringer, som i disse år sker på Hvidovre Hospital. Her bygges blandt andet en stor tilbygning på mere end 32.000 kvm, og store dele af det eksisterende hospital bygges om. 

Den bæredygtige vandtank er samtidig et led i visionen om et grønnere og mere bæredygtigt hospital. På nybyggeriets tage plantes der nemlig græs og stenurter, der opsamler store mængder regnvand. Når stenurterne er mættede, vil det overskydende regnvand ledes fra taget og ned i vandtanken, hvorfra det kan pumpes op og genbruges. 

Vandtanken har plads til 2.200 kvm vand. I første omgang er det meningen, at vandet skal bruges til at vande hospitalets mange gårdhaver og grønne områder. På længere sigt håber man, at regnvandet også kan bruges til andre formål som f.eks. til vandskyld i hospitalets toiletter. 

Sikring mod skybrud
Udover genanvendelse hjælper vandtanken også med at aflaste de offentlige kloakker. 

- Ved at lette trykket i kloakkerne, mindskes risikoen for oversvømmelse af ejendomme og kælderetager vedeksempelvis skybrud. Så på den måde, er vandtanken og de grønne tage både til gavn for hospitalet og for vores naboer, fortæller Morten Dalsgaard, som er projektleder på byggeprojektet ’Nyt Hospital Hvidovre’, i pressemeddelelsen. 

Hvis det usandsynlige sker, og vandtanken fyldes fuldstændig til kanten, kan store pumper lede det overskydende vand ud af tanken og ned i kloakken.

Den bæredygtige vandtank er sammen med de grønne tage og en række andre initiativer med til at opfylde kravene for ”bygningsklasse 2020”, en frivillig kategori med krav til bæredygtighed, og som Hvidovre Hospital har valgt at bygge ud fra. 

Fakta: Nyt Hospital Hvidovre

  • 32.000 kvm nyt hospital
  • 240 nye patientværelser med én seng samt ombygning af eksisterende 4-sengstuer til 1-sengsstuer
  • Ombygning af eksisterende hospital
  • Mere dagslys ind i den eksisterende bygning
  • Ny Fælles Akutmodtagelse, ny Hjerteafdeling, ny Børne- og Ungeafdeling samt et nyt Barselsafsnit, som er tæt integreret med et nyt Neonatalafsnit
  • Byggeriet forventes færdigt i 2021

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141