23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Tjener du for lidt på hver anden opgave?

For rigtig mange virksomheder i bygge- og anlægsbranchen er den benhårde konkurrence og ofte enøjede fokus på prisen med til at gøre det svært at få en god og stabil forretning. Det betyder reelt, at i stedet for at konkurrere på løsningen af selve opgaven, så konkurrerer man på, hvem der kan tåle at hente det ringeste dækningsbidrag hjem på opgaven. Det er en usund og meget risikofuld måder at drive virksomhed på. Ofte lever man af et par opgaver med solide overskud, som så dækker de mange som ikke giver overskud af betydning

Sat på spidsen kan man sige, at der ikke konkurreres om, hvem der er hurtigst eller smartest til at slå søm i, men om hvem der har is nok i maven til i værste fald at tabe på opgaven. Eller satser på, at der komme nogle ekstraarbejder i forbindelse med opgaven, som kan kaste lidt penge af sig.

I stedet for at kæmpe en håbløs kamp om at blive bedre til at slå søm i, så kan man med fordel kigge på den del af processen som foregår på kontoret; projekteringen, kalkulationen, planlægningen, administrationen, produktionsstyringen, faktureringen, likviditetsstyringen o.a. Her er der som regel gevinster at hente i mange af byggeriets virksomheder - og gevinsterne smitter direkte af på bundlinjen.

Får man for alvor styr på disse processer, så kan man sove lidt bedre om natten - og øge dækningsbidraget ganske betragteligt på de fleste opgaver.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.479