23948sdkhjf

Det første af tre sammenhængende boligprojekter skudt i gang i Horsens

Om et års tid står 72 nye boliger klar på Brahes Bakke ved Bygholm Sø i Horsens. Boligerne er første del af i alt 130, som i løbet af de næste par år bliver et nyt blandet boligområde.

Byggeriet havde 1. spadestik d. 11. september og er dermed officielt sat i gang. Teknisk direktør i Horsens Kommune, Charlotte Lyrskov, ejendomsdirektør Daniel Hedemann Nielsen, PBU, Pædagogernes Pension, og af afdelingsleder Heidi Lund Sørensen fra Dansk Boligbyg havde æren. 

- Jeg betragter det som en fordel, at vi er tre bygherrer, der bliver naboer. Det vil skabe forskellighed i boligmassen selv om boligernes udtryk naturligvis kommer til at ligne hinanden, sagde ejendomsdirektør Daniel Hedemann Nielsen blandt andet under første spadestik. 

PBUs boliger opføres i enkeltstående punkthuse og bliver i størrelsen 59-93 kvm, og indflytning er planlagt til ultimo 2020.  

Horsens-entreprenør til Horsens-projekt
Projektet er specielt, da det er blevet til i samarbejde mellem tre bygherrer: Det almene boligselskab, Domea Horsens, som bygger 40 almene boliger, det private typehusfirma, Danhaus, som bygger 18 boliger, og PBU, som bygger 72 boliger. Det er desuden første gang, at PBU opfører boliger i Horsens.

Dansk Boligbyg er totalentreprenør på de 130 boliger, som entreprenørselskabet har været med til at udvikle sammen med Skala Arkitekter og Kuben Management samt de tre bygherrer. 

Kuben Management er projektudvikler og bygherrerådgiver på projektet, der står klar til indflytning ultimo 2020. Rådgivende ingeniør på projektet med de 72 boliger for PBU, er Oluf Jørgensen.

Fra bygherres side har der være fokus på bæredygtigt byggeri, og det forventes at blive DGNB Sølv-certificeret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125