23948sdkhjf

Der var ugler i mosen, men snart er punkthuse klar

Netop nu er Dansk Boligbyg i færd med at aflevere 18 lejligheder med altaner i Kalundborg til MNV Bolig - Domea. Lejlighederne er opført som en totalentreprise på tre punkthuse med almennyttige boliger og et samlet areal på 1.800 kvm, skriver boligentreprenøren i en pressemeddelelse.

Boligerne får udsigt over Kalundborg Fjord og den kommende marina. Da byggeriet begyndte i juni 2021, var udsigten knap så god.

Der var nemlig ugler i mosen, idet grunden er gammel mosegrund med meget blød bund. Det gav meget ekstra arbejde, da man måtte fire meter ned for at finde bæredygtig jord. Det betød blandt andet, at der skulle transporteres meget jord væk og resulterede i en ekstra arbejdspukkel svarende til tre måneders arbejde. Alligevel nåede Dansk Boligbyg i mål indenfor den oprindelige tidsplan.

– Da vi fik projektet ind i februar 2021, dannede vi os hurtigt et overblik over materialebehovet og fik bestilt alle materialer inden opstart. Det betød både, at vi kunne holde priserne nede, og at vi har undgået leveringsproblemer, forklarer projektleder hos Dansk Boligbyg Rune Sylvester Sørensen i pressemeddelelsen om, hvordan man kunne holde tidsplanen på trods af den bløde jord og byggebranchens aktuelle knaphed på materiel og medarbejdere.

Desuden har man nydt godt af den grundige forberedelse i første halvdel af 2021:

– Vi gav os god tid på at håndplukke de rigtige håndværkere og har inddraget underentreprenørernes input fra den tidlige dialog til at forme det helt rigtige projekt. Ved at lytte til underentreprenørerne erfaring og viden har vi fået styrket projektets bygbarhed, siger Rune Sylvester.

Over den sidste mur

Lige nu arbejder Dansk Boligbyg med at klargøre Lundevej 38 til aflevering. Projektet har dog ramt en mur – eller snarere en manglende mur:

– Vi har været nødt til at etablere en støttemur bag bageste blok, der ligger ca. 12 meter inde i en høj skrænt. Det er en gammel sandklit, som helst ikke skal presse på punkthuset. Det er en ekstra hurdle, men vi skal nok blive færdige til den 21. september, siger Rune Sylvester Sørensen.

Beboerne kan flytte ind som planlagt den 1. november, på trods af at tidsplanen blev udfordret af vanskelig fundering.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109