23948sdkhjf

To tegnestuer bliver til én: Vil nørde og nytænke rammerne for leg og læring

Smak Architects og Rummets Sprog har slået pjalterne sammen og dørene op til en ny tegnestue under navnet Nerd Architects. Det oplyser den nyetablerede virksomhed i en pressemeddelelse.

Folkene bag Nerd Architects, der er specialiseret i uddannelsesarkitektur og læringsmiljøer, mener, at tiden kalder på nørderi og nytænkning af rammerne for leg og læring.

- Vi mener, der er behov for en tværfaglig tegnestue, som arbejder på et solidt vidensgrundlag om børns udvikling og trivsel. Derfor har vi valgt at slå os sammen med Rummets Sprog og dermed en af Skandinaviens førende eksperter på rum og læring, Cand. pæd. i didaktik Kasper Kjeldgaard Stoltz, siger partner, Martin Roald Poulsen.

Rum til leg og læring på forskningsbaseret grundlag

Nerd Architects vil ikke kun tegne fysiske ombygninger, men også fokusere på det mentale for at sikre, at byggeriets egentlige brugere - elever, lærere og pædagoger - kan udnytte og forstå de fysiske rammers muligheder og potentialer. Nerd vil arbejde i alle skalaer og ender af procesessen; fra strategi og rådgivning, til konceptualisering og design samt programmering og skitsering.

- Vi ved fra forskningen, at de fysiske rammer øver markant indflydelse på en lang række af de parametre der står centralt i børn og unges udvikling, fagligt såvel som socialt. Men ofte ender fokus på de æstetiske og byggetekniske aspekter af byggeriet, og mindre på gennemtænkte løsninger, hvor det er viden om didaktik og pædagogik, der er i centrum. Det vil vi lave om på, siger Kasper Kjeldgaard Stoltz, der tidligere drev enkeltmandsvirksomheden Rummets Sprog.

Nerd Architects beskriver sig selv som en virksomhed, der hylder nørderiet, og vil med egne ord være et vidensproducerende kollektiv, der gennem synliggørelse af deres erfaringer og dokumentation af de effekter deres forandringer skaber, vil bidrage med ny viden til feltet.

Geografisk vil Nerd Architects fremover have kontor i både København og Aarhus.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157