23948sdkhjf

Efter konkursen: Kurator undersøger millionudbetaling

Opdateret: Artiklen er d. 11.09.2019 opdateret med en præcisering af informationerne om beslutningen om udlodningen af de 14,3 mio. kr. Læs berigtigelsen i sin helhed i bunden af artiklen.

Konkursen kort

Årsagen til, at Ugilt Savværks ledelse i juli i år så sig nødsaget at indgive en konkursbegæring, skal findes i en voldgiftssag om et renoveringsprojekt øst for Storebælt. Her var Ugilt Savværk underleverandør til hovedentreprenøren af bygningsfacader i træ. 

Efter endt byggeri blev hovedentreprenøren slæbt i voldgiftsretten på grund af brug af de meget om diskuterede MgO-plader. Voldgiftsretten pålagde efterfølgende hovedentreprenøren at betale bygherre en erstatning på 44 mio. kr. Det krav blev straks sendt videre til underleverandøren, det nordjyske savværk. Den 14. juni pålagde voldgiftsretten så savværket at betale en erstatning på det store millionbeløb.

Kort inden konkursen i juli solgte Ugilt Savværk maskiner, lager og aktiver til det nystiftede selskab Ugilt Spær A/S, som også ejes af Kenneth Jepsen. Selskabet overtog også medarbejderforpligtelserne for de 25 ansatte, der før konkursen arbejdede for Ugilt Savværk.

Den 14. juni i år, bare tre uge før Ugilt Savværk A/S af voldgiftretten blev pålagt at betale en erstatning på 45 mio. kr., var der generalforsamlingen i savværket.

I regnskabsåret blev der blandt andet sagt god for en betaling på 14,3 mio. kr. til den daværende ejer, Kenneth Jepsen. Udlodningen af de 11,8 mio. kr. beroede på et frasalg og blev besluttet den 19. februar 2018.

Savværket havde været involveret i en voldgiftssag siden 2017. Det skriver Nordjyske.dk.

Ikke længe efter voldgiftrettens dom indgav savværkets top en konkursbegæring til Skifteretten i Hjørring. Det skete den 19. juli i år. 

Også i regnskabsåret 2017 - hvor savværket allerede var involveret i voldgiftssagen - blev der udbetalt 1,5 mio. kr. til Kenneth Jepsen. 

Nu kan de to udbetalinger ifølge Nordjyske.dk ende med et større efterspil.

Handlede ledelsen i strid med loven?
Kurator i Ugilt Savværks konkursbo, advokat Jens Pontoppidan, undersøger om det konkursramte selskabs ledelse handlede imod loven og deres ansvar om at sikre tilstrækkelig kapital til selskabets videre drift. Potentielt kan boet forsøge at kræve millionerne betalt tilbage. 

Til Nordjyske fortæller Kenneth Jepsen, at man i savværkets ledelse dels forventede at vinde voldgiftssagen. Dels forventede man højst at skulle betale erstatning på 5,8 mio. kr., skulle voldgiftssagen ende imod forventningen – som det så gjorde. 

- Dem ville vi nemt have kunnet betale, siger Kenneth Jepsen til Nordjyske med henvisning til de 5,8 mio. kr.

Building Supply retter (11.09.2019)

Af den oprindelige artikel bragt den 8. september 2019 får man det indtryk, at ejeren af Ugilt Savværk A/S tre uger før en afgørelse i voldgiftsretten om en erstatningssag fik en godkendelse på selskabets generalforsamling til, at der kunne gennemføres en udlodning på 11,8 mio. kr. 

Dette er ikke korrekt.

Beslutningen om udlodning af dette beløb som beroede på et frasalg, blev taget den 19. februar 2018 og dermed på et tidspunkt, der er mere end et år før sagen blev behandlet i voldgiftsretten.

Artiklens præmis og vinkel om, at ejeren af Ugilt Savværk udloddede store beløb fra selskabet kort før en afgørelse i voldgiftsretten er dermed ukorrekte.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157