23948sdkhjf

Fejl forsinker stort boligbyggeri i Ringsted

Der er problemer med bygningernes hovedstabilitet, lyder det fra forretningsfører for bygherren

Opdateret: Artiklens information om Wissenberg A/S' rolle er præciseret. Det fremgik, at det rådgivende ingeniørfirma var tilknyttet som rådgiver. Firmaets korrekte rolle er bygherrerådgiver for Domea. 

Byggeriet af 92 lejeboliger kaldet Bataljonen i Ringsted er forsinket på grund af fejl i byggeriet. Hvornår projektet kan stå færdig er stadig uafklaret. Det oplyser Domea.dk i en pressemeddelelse. 

Bataljonen er en del af det nedlagte kaserneområde i Ringsted. Her står Andelsboligforeningen af 1941 Ringsted bag det i alt 5.788 kvm store projekt, hvor de 92 lejeboliger er på mellem 35 og 110 kvm. 

Domea.dk er forretningsfører for bygherren og varetager dermed bygherres interesser gennem hele byggeprocessen. Det indebærer også at varetage dialogen med totalentreprenøren, BNS, der har anført økonomien til 64 mio. kr. 

Firlængede bebyggelser

Boligerne i Bataljonen er dels rækkehuse i to etager og boligenheder i treetagers rækkehuse på henholdsvis en og to etager - i alt otte blokke. 

Bebyggelsen indrettes som to firlængede gårdrum i karréstruktur og opføres med præfabrikerede, flade elementer. Facaderne beklædes delvist med stål og delvist med præfabrikerede elementer med skalsten. Taget beklædes med pandeplader. 

Tegnestuen Vandkunsten og det rådgivende ingeniørfirma Wissenberg er bygherrerådigver for Domea.dk.

- Vi har på vegne af bygherre sagt nej til at modtage byggeriet fra BNS på nuværende tidspunkt. Det skyldes, at der er nogle problemer med bygningernes hovedstabilitet, og det skal naturligvis løses, før vi kan tage imod nøglerne, siger Martin Danskov Thomsen, som er områdechef i Domea.dk, i pressemeddelelsen. 

Afklaring af skadernes omfang
Som totalentreprenør har BNS ansvaret byggeriet, fra projektering til nøglefærdigt byggeri. 

- BNS anerkender deres ansvar, og vi har tillid til, at de nu får udbedret fejlene korrekt og så hurtigt som muligt, så der kan flytte beboere ind i de nye, flotte boliger, siger Martin Danskov Thomsen. 

Det fulde omfang af skaderne er ifølge Domea.dk ikke kortlagt. Men det er forventningen, at Bataljonens bygninger skal forstærkes og facaderne udvides. Det kræver fornyede tilladelser hos kommunen. Derfor er tidsplanen for arbejdet og overdragelsen endnu ikke kendt. 

Byggeriet startede i februar sidse år og skulle have været overdraget til Domea.dk den 1. august 2019, så de første lejere kunne have indtaget Bataljonen den 15. august.

Redaktionen har forsøgt at få en kommentar fra BNS, men firmaet er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125