23948sdkhjf

Et favnende hus til kloge hoveder og deres familier

På Katrinebjerg i Aarhus, nærmere bestemt på Helsingforsgade, opfører Dansk Boligbyg 129 boliger for bygherre Boligkontoret Århus. ”Det Favnende Studiehus” hedder byggeriet, som er et mix af ungdoms,- Ph.d.- og familieboliger. 

Byggeriet har stået på siden juni sidste år, og der har netop været rejsegidle - med ros til både arkitekter og ingeniører, totalentreprenøren og håndværkerne. Det skriver Dansk Boligbyg, der har opgaven sammen med rådgiverne Adept, og Luplau & Poulsen, Opland og Niras, i en pressemeddelelse.

- Det her er det første sted i landet, hvor vi får et integreret byggeri, der kan levere boliger til phd. studerende og postdoc familier. Vi har haft modet til at prøve kræfter med bæredygtigt certificeret byggeri, og er samtidig gået efter noget flot arkitektur, sagde direktør for Boligkontoret Århus, Morten Homann, med henvisning til de kommende beboere og forventningen om, at projektet certificeret til DGNB Guld.

Fire byggeklodser danner et hele
Studiehuset har et etageareal på 7.181 kvm og består af fire boligklynger - fire mindre byggeklodser, som tilsammen danner en sammenhængende bebyggelse langs grundens nord- og østside.

Hver klynge har sin egen opgang, og det er muligt at bevæge sig på tværs af bygningen hvis man skal besøge andre klynger, eller hvis man skal på tværs til store fællesrum i stueetagen, kælderen eller taghaven.

Fællesområderne er inddelt i et område til Ph.d. - og et til ungdomsboligerne. De to områder samler sig om hver sin kerne, der giver adgang til alle boliger i bebyggelsen. Et grønt gårdrum favner det store fællesskab.

"Det Favnende Studiehus" forventes afleveret til bygherren i juni 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11