23948sdkhjf

HP Byg-byggeri afslutter boligkarré

Halvandet års arbejde er tilendebragt. På hjørnet af Falkevej og Nordre Fasanvej i København har HP Byg for Calum opført 18 nye familieboliger, et projekt på cirka 1.800 kvm.

Det oplyser Sangberg, der har designet projektet, i en pressemeddelelse.  

Calum overtog i 2015 to ejendomme på grunden, en Ingo-tankstation og en Dansk Røde Kors, som begge kort efter blev revet ned. HP Byg indledte arbejdet i starten af 2018, og i løbet af denne sommer er lejerne så rykket ind.

Boligerne er opført i en vinkelformet bygning, der består af en 4-etagers længe ud mod Falkevej, samt en 3-etagers længe ud mod Nordre Fasanvej. Projektet, der er på cirka 1.800 kvm afslutter en boligkarré.

Præget af den industrielle fortid
Området omkring Falkevej er kendetegnet ved en særlig blanding af forskellige bygningstyper, skalaspring og funktioner. Lokalområdet er præget af dets industrielle fortid med mange mindre bygninger, der tidligere husede småindustri, samt boligkarréer, der var arbejdernes boliger.  

- Der er et interessant potentiale i at arbejde med et infill som nybyggeriet på Falkevej, forklarer Marie-Louise Rooijackers Mejlholm, associeret partner hos Sangberg og projektleder på Falkevej-projektet, i pressemeddelelsen.

- Området omkring Falkevej og Nordre Fasanvej er meget heterogent, så vores strategi har været at skabe et afdæmpet projekt med gode, gennemlyste boliger, hvor der både inde og ude er draget omhu for projektet ved hjælp af enkle virkemidler, uddyber hun.

Bygningen er opført i lyse, gyldne teglsten med en base i mørk tegl og en Penthouse-etage under et nyfortolket sort mansardtag. Bygningen afspejler de omkringliggende facaders opdeling i base, krop og tag, så nybyggeriet udtryksmæsigt tilpasser sig til de omkringliggende boligbyggerier.

På indersiden vender boligerne ud mod et fælles afskærmet gårdmiljø, mens der ud mod Nordre Fasanvej er opført en fælles tagterrasse på tredje sal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11