23948sdkhjf

Altanfirma bag Toveshøjs ansigtsløft til 100 millioner

Renoveringen af boligblokken A17 i Aarhus-området Toveshøj gør op med bydelens homogene arkitektur, hvor boligblokkene alle ligner hinanden. 

A17 skal være en unik boligblok med sin helt egen identitet, der skaber grobund for nye kvartersdannelser i området. 

- Renoveringen af boligblok A17 er et pilotprojekt, hvor vi prøver nye boligtyper af og skaber en arkitektur, der skiller sig ud fra resten af Toveshøj. Vi har lagt mange tanker i at skabe et sted, der giver beboerne et klart tilhørsforhold og skaber tryghed i hverdagen, siger arkitekt MAA Jonas Amby fra arkitektfirmaet Kjaer & Richter i en pressemeddelelse. 

Opdatering og opgradering af altanerne
Åbne og utrygge parkeringsarealer under lejlighederne er nedlagt og erstattet af byhuse i to plan. Indgangene er forstørret, gjort synlige og gennemlyst for at øge trygheden. Mens oplyste passager på tværs af blokken binder området bedre sammen. 

Renovering af blok A17

Bygherren er Brabrand Boligforening og arkitekt er Arkitektfirmaet Kjaer & Richter. 

Projektet udføres som totalentreprise af MT Højgaard.

Airteam er ventilationsentreprenør, og Ribe VVS Service har VVS-entreprisen. El-installationerne udføres af TH El-Teknik.

Facaden får også en markant opgradering. De inddækkede altaner bliver opdateret med en ny altanløsning bestående af skydeglas med integreret brystning fra altanfirmaet Alument. Den øverste del kan skydes til siden på en varm sommerdag. 

Den udvendige renovering på boligblokken med 67 lejligheder på fem etager løber op i 107 mio. kr. total for al arbejde inklusiv rådgivning, oplyser seniorrådgiver Marie Leth på vegne af Alument til Licitationen. 

Ikke en normal opgave for Alument
Arkitekterne har arbejdet med at skabe dybde i facaden og reliefvirkning. Ideen er at bryde med det homogene udtryk. Løsningen er gyldenbrunlige facadekassetter i aluminium, der løber som lodrette og vandrette bånd. Dertil kommer karnapper, der skaber en flot vekselvirkning på facaden. 

Hele facadeløsningen er blevet leveret af Alument, der fik en mere omfattende opgave end den gængse altanrenovering. 

Det er ikke den type opgaver, Alument normalt er kendt for. Vi er blevet udfordret på en løsning med nogle helt bestemte krav til funktionalitet. Der var nogle særlige krav til, hvordan det skulle fungere på brugersiden og den udvendige side med facadekassetterne, siger salgsdirektør i Alument Lars Bomholt.

Renoveringen af Toveshøj forventes afsluttet omkring årsskiftet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172