23948sdkhjf

Hospitalet i Horsens tager fat på næste store udvidelse

2.000 kvm ud- og ombygning skal udføres i ni fagentrepriser

Regionshospitalet Horsens tager hul på den næste store udvidelse af hospitalets akutafdeling. Når ombygningen står færdig, forventeligt i 2021, vil afdelingen indeholde alle moderne faciliteter til hurtig modtagelse, udredning og behandling af akutte patienter. 

Den første udvidelse blev gennemført i 2015-16, og da de sidste operationer nu er flyttet fra den tidligere operationsgang og ud i det nye hospitalsbyggeri Nye Nord, kan anden udvidelsesetape nu begynde. 

I løbet af et par år færdiggør den sidste af to store ombygninger af hospitalets akutafdeling, som blandt andet udvides med kvadratmeter fra den tidligere operationsgang. Samtidig skal den oprindelige del af Akutafdelingen renoveres. I alt 2.000 kvm skal bygges om og lægges til. 

Byggeriet udføres i ni fagentrepriser: Råhus, tømrer, murer, gulv, maler, VVS, ventilation samt el og elevator. Alt i alt ventes arbejderne at løbe op i 32 mio. kr. 

- Pt. pågår kontrahering med de sidste 3, som forventes afsluttet hen over sommeren, oplyser Bjarne Tang Lauridsen, projektchef, Byggeri og Anlæg, i en mail til Licitationen.

Når den nye Akutafdeling står færdig i 2021, vil den være på i alt 3.100 kvm med 38 sengepladser, traume- og modtagestuer, egen laboratorie- og billeddiagnostisk funktion samt nye opholdsarealer til patienter og pårørende, nye vagtlægerum og personalefaciliteter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094