23948sdkhjf

Nordjysk glasproducent fordobler kapaciteten: Vi er rykket en liga op

Selskabet løftede i 2018 sin bruttofortjeneste til 100,5 millioner kroner. Bundlinjen fulgte dog ikke med på grund af store investeringer

Der er travlt hos Glaseksperten i disse dage. Hjørring-selskabet, der producerer ruder, vinduer og døre, er nemlig i gang med sidste etape af en investering på 100 millioner kr.

Selskabets kapacitet bliver fordoblet med yderligere 7500 kvadratmeter produktionsfaciliteter, som kommer, efter at selskabet i en årrække ikke har kunnet følge med efterspørgslen, fortæller adm. direktør Christian Larsen.

- Vi har været presset på skære-kapaciteten - vores fabrik er simpelthen for lille. Derfor tog vi for to år siden beslutningen om at udvide, som vi er færdige med i uge 32, hvorefter vi arbejder med den fulde kapacitet.

- Vi har fordoblet vores kapacitet og fabrik og har automatiseret med robotter. Vi er rykket en liga op, lyder det fra direktøren.

Investeringen var hovedårsagen til, at Glaseksperten i 2018 måtte notere tilbagegang for resultatet af primær drift, der blev tæt på halveret til 7,2 millioner kr. fra 13,5 millioner kr. året før. På bundlinjen svandt selskabets overskud ind til 4,4 millioner kr. fra 10 millioner kr. i 2017.

Læs også: 3.000 kvadratmeter dansk termoglas til et af Norges største byggerier nogensinde

Christian Larsen forventer, at den fulde effekt af investeringen vil kunne ses i 2020, men allerede i indeværende regnskabsår vil det få indflydelse på regnskabstallene.

- Vi slår allerede rekorder i øjeblikket. Det bliver ikke rekord på bundlinjen i 2019 - jeg ved ikke, hvor meget vi kan nå at indhente - men det bliver det i hvert fald for andet halvår.

- Maj og juni bliver rigtigt gode, kan vi se. Kunderne er her, så vi skal bare op i gear, men det kan vi ikke før efter uge 32, hvor håndværkerne er færdige, fortæller direktøren.

Trods fokusset på investeringen lykkedes det i 2018 Glaseksperten at løfte både sin omsætning og bruttofortjeneste, der voksede med omkring 5 millioner kr. til 100,5 millioner kr. Det skyldes ifølge Christian Larsen, at efterspørgslen i øjeblikket er ”kæmpestor”.

Læs også: Nyt om navne

- Folk vil gerne handle lokalt med en hurtig leveringstid. Vores force er, at vi kan levere alle typer produkter fra den samme fabrik, så vi har en hurtig leveringstid.

- Der bliver bygget meget i øjeblikket - og højere. Det har stor indflydelse på glasset, for det bliver der brugt meget af til høje bygninger, siger Christian Larsen, der derfor glæder sig til at kunne udnytte den nye produktionskapacitet.

- Der er lys for enden af tunnelen. Om få uger er vi færdige med byggeriet, og det bliver godt. Vi er meget tilfredse med resultatet og glæder os til at tage det i brug, lyder det fra direktøren.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125