23948sdkhjf

Langvarig indflytning i 25.500 kvm akutcenter

Vandskade rykker mindst én af de i alt otte indflytninger i Regionshospitalet Viborgs nye akutcenter med fem-otte uger

Nu kommer der liv i det 25.500 kvm nye akutcenter ved Regionshospitalet Viborg. Den 22. maj tager de ansatte en ny hovedindgang, forhal og dele af det nye akutcenter i brug.

Indflytningen er den første af i alt otte større indflytninger frem mod årsskiftet.

- Den nye forhal bliver et markant løft for hospitalet. Her er der bogstaveligt talt højt til loftet og lyse, imødekommende rammer, som byder patienterne velkomne, fortæller hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen i en pressemeddelelse fra Region Midtjylland.

Den nye forhal vil ved åbningen være klar til drift og delvist møbleret. De sidste møbler er på plads inden sommerferien.

Akutcentret i Viborg er opført i en række fagentrepriser. Blandt andet med Per Aarsleff på fundamentet, NCC Danmark på råhusentreprisen og Fjelsø Entrepirse på lukningsentreprisen. 

Første klinikker flytter ind
Ud over den nye forhal åbner også Mave- og Tarmkirurgisk Klinik og Urinvejskirurgisk Klinik i det nye akutcenter også den 22. maj. Begge klinikker får til huse på etage 4, hvilket betyder, at patienterne får nem adgang via den overdækkede gangbro fra p-huset. 

Ud over de to klinikker flytter også Kirurgis bookingenhed, sekretariat, forskningsenhed, de karkirurgiske læger og forløbskoordinatorerne for kræftpakkerne inden for mave-, tarm og brystkirurgi. 

Vandskade rykker mindst én indflytning
Samtidig med åbningen af de første dele af det nye akutcenter, står det dog også klart, at indflytningen af blandt andet Akutafdelingen må rykkes 5-8 uger længere ind i efteråret. 

I slutningen af marts sprang en tilbageløbsventil i det eksisterende hospital læk, og det medførte en vandskade i en mindre del af det nye akutcenter. Efter det omfattende arbejde med at begrænse skaderne og vurdere omfanget, står det klart, at det bliver nødvendigt at skifte gulve, døre, vægge og eltavler i en del af Akutafdelingens område i det nye akutcenter. 

- Det er selvfølgelig brandærgerligt, men vi vil ikke byde hverken patienter eller medarbejdere at flytte ind, når vi ved, at vi er nødt til at gennemføre en større reparation. Derfor gør vi arbejdet helt færdigt nu, så vi kan flytte ind i gode og funktionsdygtige rammer til efteråret, siger Thomas Balle Kristensen. 

Med ændringen forventes Akutafdelingen at kunne flytte ind til november. Samtidig skubbes muligvis også indflytningen af blandt andet Hjerteafsnit, som har et tæt samarbejde med Akutafdelingen. I alt kan det blive nødvendigt at skubbe tre flytninger, mens fem større indflytninger trods vandskaden kan følge den udmeldte tidsplan.

Den officielle indvielse af det nye akutcenter finder sted i slutningen af året, når størstedelen af bygningen er taget i brug. Første indflytning markeres i stedet med et internt arrangement med morgenbrød til hospitalets medarbejdere.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125