23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Vidensdeling skal sikre klimamål

Energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) skal have et klap på skulderen for sin forsikring om, at Videncenter for Energibesparelser (VEB) fortsætter, når den nuværende bevilling på fem mio. kr. udløber ved årsskiftet.

Det er ikke sikkert, at det er Lilleholt, som er minister, eller at hans parti sidder i regering, når året rinder ud, men da pengene hentes i energiforligets pulje til energibesparelser, som alle partier aftalte i juni sidste år, så skulle udmeldingen trods alt nok kunne stå til troende.

Videncentret har vist sig at være en god og effektiv platform for formidling af viden om hvordan man opnår energibesparelser i den eksisterende bygningsmasse. Det står nemlig højt på dagsordenen i forhold til at reducere energiforbruget herhjemme. Hele 40 pct. af det samlede energiforbrug i Danmark bruges faktisk i den eksisterende bygningsmasse, så kan man skrue lidt her, så er der mange penge at spare. Penge, som kan bruges til andre og mere vigtige reguleringer i samfundet end at fyre for gråspurvene.

Også for byggebranchen er det ganske betryggende, at VEB’s arbejde fortsætter, så der hele tiden holdes skarpt fokus på de mest effektive produkter og metoder i forhold til at energioptimere den eksisterende bygningsmasse.

Kompetent vidensdeling og rådgivning er nemlig et vigtig skridt på vejen i forhold til at nå de overordnede klimamål.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156