23948sdkhjf

Ny erhvervsby på vej ved Vejle

165.000 kvm byggeri til kontorer, produktion og logistik er på tegnebrættet. 

En veritabel erhvervsby på omkring 300.000 kvm. Det er planen for et erhvervsområde ved den nye motorvejsafkørsel 61b Vejle Syd, som forbinder det sydlige Vejle med E45, Vejle Kommune og det aarhusianske udviklingsselskab Bruun Udvikling er gået sammen om.

Området i Vejle Syd er reserveret til større bygningsanlæg inden for logistik, produktion samt domicilbyggeri for virksomheder, der har gavn og nytte af nærheden til motorvejsnettet. I tankerne er også servicefunktioner som tankstation og food-stop. Virksomhederne kan få facadeeksponering over 700 meter langs E45.

Arkitektfirmaet Rum udvikler lokalplanen sammen med et konsortium, der består af Erling Jensen, OBH Gruppen og Bruun Udvikling.

Når den nye erhvervsby realiseres, skal der opføres 165.000 kvm byggeri.

Fakta: Vejle Syd

165.000 kvm nyt byggeri til logistik, produktion samt domiciler for virksomheder, der har gavn og nytte af nærheden til motorvejsnettet.

Projektudvikler: Udviklingsselskab Bruun Udvikling

Totalentreprenør: Erling Jensen A/S

Totalrådgiver og ingeniør: OBH Gruppen

Arkitekt: Rum

Områdets og funktionernes opdeling
Byggeriet tager udgangspunkt i det eksisterende terræn ved etablering af naturlige plateauer. Området begrønnes mellem bygningerne og der etableres et grønt transparent bælte ud mod motorvejen.

Servicefunktionerne placeres ved indkørslen til området med stor synlighed fra Grønlandsvej. Administrationsbygningerne står med udsigt over landskabet mod øst og direkte synlighed mod motorvejen.

Administrationsbygningerne er opbyggede som fleksible stænger sammenbundet to og to, på forskellig vis. Bygningerne varierer i facadeudtryk og materialer, med de løftede og slanke gavl som et gennemgående motiv.  

Forventer byggestart om et år
Lokalplanen omfatter et areal på 276.000 m2. Lokalplanen er i politisk proces og ventes vedtaget i efteråret 2019. 

Sideløbende med lokalplanprocessen føres der konkrete drøftelser og udarbejdes planer med interesserede virksomheder.

Det forventes, at det første byggeri påbegyndes i første kvartal 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11