23948sdkhjf

Udlejers storindkøb falder nu på plads

Forleden kunne landets største udlejningsfirma GSV Materieludlejning meddele medarbejdere og omverdenen, at Konkurrencemyndighederne godkender opkøbet af Ramirent

Det blev tommelfingeren op for GSV Materieludlejnings opkøb af de danske aktiviteter i den finske udlejningskoncern Ramirent. Konkurrencestyrelsen har nu godkendt købet, og en egentlig med kan den egentlige integration af virksomhederne begynde.

- Siden vi indgik aftalen, har vi skullet behandle hinanden som de konkurrenter, vi hidtil har været. Vi har så brugt den mellemliggende tid på at planlægge den implementering der nu skal til at finde sted. Det er trods alt en større opgave med 130 medarbejdere, hvilket svarer til en udvidelse af vores forretning med 25 procent, fortæller Dan Vorsholt til Licitationen ovenpå sidste uges udmelding om den endelige godkendelse.

Chef forlader Ramirent
Den endelige godkendelse har også betydet er farvel til Ramirents danske leder, André Bakke, der i 2014 afløste Erik Høi, som var med til at opbygge Ramirent i Danmark.

André Bakke har gennem de seneste år ført Ramirent igennem en succesfuld turnaround, hvor indtjeningen er steget kraftigt, hvilket også var nødvendigt, da regnskaberne en overgang var i minus.

Selskabet har dog haft svært ved at klare konkurrencen fra de øvrige store udlejere i branchen, og aktivitetsniveauet kom aldrig op på fordums niveau. André Bakke, fratræder efter gensidig overensstemmelse i forbindelse med godkendelsen.

- Vores kunder får nye muligheder inden for blandt andet småmateriel og byggepladsløsninger. Samtidig begynder vi arbejdet med at skabe den nødvendige synergi mellem vores organisationer, siger Dan Vorsholt, der fortsætter som adm. direktør i G.S.V. Materieludlejning, hvor han i øvrigt også er medejer.

Stærk turnaround
- Vi takker André Bakke og hans team for en stærk turnaround der er foregået de seneste år i Ramirent, samt en stærk indsats og et tæt samarbejde under hele opkøbet, siger Dan Vorsholt.

- Takket være Ramirents dygtige medarbejdere har virksomheden de seneste år udviklet sig til at være en yderst professionel og lønsom materieludlejer. Især virksomhedens kompetencer indenfor samlede byggepladsløsninger til større entreprenører og udlejning af entreprenørmateriel til mindre og mellemstore virksomheder, vil påvirke G.S.V.’s forretning positivt, siger Dan Vorsholt.

Med opkøbet konsolideres og professionaliseres markedet yderligere - med G.S.V. som landets største materieludlejer.

Stor opgave venter
Det er ikke så ligetil en sag at integrere 130 medarbejdere, som hidtil har været konkurrenter, men der ligger allerede planer for, hvordan det skal gøres.

- Vi har jo nogen erfaring i, hvordan det gøres, og dem har vi tænkt os at lægge til grund denne gang også, siger Dan Vorsholt til Licitationen.

Til at styre processen har man udnævnt Emil Wittrup, som hidtil har arbejdet med drift og optimering i koncernen, og han kommer til at forestå processen med titel af programchef.

Styr på afdelinger
Med i denne proces hører også en beslutningstagen til de overlapninger, der bliver i afdelingernes placeringer i de to selskaber. I Aarhus vil man dog beholde begge afdelinger, da de begge ligger geografisk rigtigt og hidtil har kørt godt hver for sig i den konkurrenceprægede situation.

Anderledes ser det ud i henholdsvis Odense, Greve/Ishøj, Næstved og Horsens, hvor man overlapper.

- Her skal vi finde en løsning, men det bliver på baggrund af kundetilkendegivelser, erfaringer og omsætning, samt geografiske placeringer i byen, siger Dan Vorsholt.

IT skal samkøres
Et andet område er at sammenkøre IT-systemer. Her er det besluttet at køre begge systemer parallelt indtil 10. juni, hvor de så samkøres. De nye medarbejdere i GSV skal have kurser i at anvendes GSV’s systemer.

Dan Vorsholt har ikke flere planer om opkøb i 2019.

- Nu skal vi lige tage det roligt og få det vi har, til at spille rigtigt, men vi har da ret godt styr på markedet, og de muligheder, der er, siger han uden at ville uddybe, hvad det går ud på.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313