23948sdkhjf

MGO-plader overskygger markant fremgang hos BM Byggeindustri

Nordjyderne klarede sig bedre end forventet, men må tage endnu et år med røde tal på bundlinjen

BM Byggeindustri har lagt underskuddet i 2016/17 bag sig, og kernedriften oversteg forventningerne i 2017/18. Det ved at reorganisere forretningsgange, effektivisere og lave tiltag, som har haft en gavnlig effekt.

Desværre er det ikke hele historien, om det netop afsluttede regnskabsår.

For en del år siden har BM Byggeindustri anvendt såkaldte MGO-plader i en del byggeprojekter, og det fik i 2018 ret store konsekvenser.

Udgifter på mere end 20 millioner
Fremgang og stabil drift til trods endt 2017/18 med negative tal på bundlinjen for BM Byggeindustri. Den direkte årsag er hensættelser på byggeprojekter, hvor firmaet har anvendt MGO plader.

- BM Byggeindustri har i god tro, som så mange andre i branchen, anvendt MGO plader i forbindelse med byggeprojekter. Det har desværre vist sig at disse vindspærreplader suger fugt, hvilket giver problemer for konstruktionen. På den baggrund har BM Byggeindustri efterfølgende modtaget krav fra bygherrerne om udskiftning af pladerne og reparation af eventuelle følgeskader, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Efter Voldgiftsretten i 2018 kom med en kendelse vedrørende en principiel sag om MGO-plader ændrede branchens vurdering af sagerne. BM Byggeindsutri og andre firmaer kunne pludselig se sig pålagt ansvar i forbindelse med udskiftning og udbedring af skaderne. 

I indeværende regnskabsår er den resterende økonomiske forpligtelse til udskiftning af MGO pladerne indregnet. Resultatet er derfor negativt påvirket med 13 mio. kr. før skat. Dermed har firmaet de seneste regnskabsår tabsført mere end 20 mio. kr. i alt hovedsagelig til disse reklamationsforpligtelser. 

Tyk ordrebog og lys fremtid
Direktør Tom Mikkelsen oplyser, at man har sikret BM Byggeindustri den soliditet, likviditet og garantiramme, der skal til for at kunne arbejde uforstyrret videre med nye byggeprojekter. 

- Vi i ejerkredsen bag selskabet tager vores ansvar alvorligt, hvorfor det er utroligt vigtigt, at der er fundet en løsning for MGO-udbedringen, så ingen bygherre står uden en løsning. Vi ser også lyst på potentialet og fremtidsudsigterne for BM Byggeindustri. Med en tyk ordrebog og en stærk medarbejderstab forventer vi, at fremtiden ser lys ud for selskabet, slår Tom Mikkelsen fast.

- Der har således ikke i det forløbne år været nye byggeprojekter, som har bidraget negativt til årsresultatet. Reorganiseringen af firmet har fungeret optimalt, og ledelsen har vist fremsynethed og handlekraft, tilføjer han.

BM Byggeindustri A/S
mio. kr. 2017/18 2016/17
Bruttofortjeneste 68,49 68,93
Resultat af primær drift -2,75 -23,01
Resultat før skat -3,46 -22,97
Årets resultat -2,70 -17,57
Samlede aktiver 90,65 71,86
Egenkapital 5,44 3,14
Antal ansatte (gns.) 160 217
Regnskabsåret blev afsluttet 30.09.2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109