23948sdkhjf

Vestjyder tilfredse med tocifret millionoverskud

NemByg måtte se overskuddet gå tilbage sidste år. Et 2018-resultatet før skat på 11,6 mio. kr. var lig med et fald på 2,5 mio. kr. hos entreprenørselskabet med hovedkontor i Tjæreborg ved Esbjerg. 

Ledelsen anser dog resultatet som tilfredsstillende ”under de gældende markedsforhold”, som det formuleres i en pressemeddelelse. 

- Entreprenørmarkedet er hårdt, og vi er tilfredse med, at vi på den baggrund har kunnet fastholde en indtjening på et fornuftigt niveau. Der er pæn aktivitet i branchen, og vi mærker, at det bliver sværere at få kvalificerede håndværkere til opgaverne med den effekt på omkostninger, det medfører, siger administrerende direktør i NemByg Karsten Larsen, og uddyber: 

- Satsningen på høj kvalitet og arbejdsmiljø er ligeledes noget, vi tager på os. Som hoved- og totalentreprenør ved større projekter står vi med en betydelig risiko, som vi i kraft af effektiv projektering og byggestyring bestræber os på at afdække. 

NemByg beskæftiger i dag cirka 90 egne medarbejdere og et stort antal hos underleverandører. Og der er nok at lave: 

- Vi har på nuværende tidspunkt en ordrebeholdning, der sikrer beskæftigelsen til ind i efteråret, og vi har en række interessante projekter i pipelinen, som vi håber at få mulighed for at deltage i, siger Karsten Larsen.  

Flere økonomiske og ledelsesmæssige muskler
Karsten Larsen satte sig i direktørstolen den 1. august sidste år - som firmaets første eksterne direktør. Baggrunden var, at de to ejere, Jørgen Mathiasen og Jesper Holm Nielsen, ønskede at styrke ledelsen.

Mod slutningen af 2018 blev det økonomiske fundamentet også styrket. NemByg inviterede Esbjerg Brygge Invest A/S, ejet af en kreds af jyske erhvervsfolk, ind som medejer med 49 procent af aktierne. 

Styrkelsen på ledelse og økonomi ruster entreprenøren til at fortsætte de senere års vækst. Det bliver dog ikke sådan, at man skal til at rulle den store, forkromede vækstplan ud nu og her, forklarer Karsten Larsen til Licitationen. 

- For mig hedder det lønsom vækst. Det skal ikke bare være vækst for at være vækst, siger han. 

- Men vi har da ambitioner, for vi føler, at vi er gode til det vi gør. Derfor handler det om, at være god til at vælge vores projekter og sørge for at gå efter det, som vi er gode til.

Karsten Larsen understreger at det ikke skal være status quo, om end næste vækstspring først skal komme, når tiden er rigtig. 

På kort sigt forventer NemBygs ledelse, at selskabet i 2019 præsterer et resultat på samme niveau som i 2018.

NemByg A/S
mio. kr. 2018 2017
Bruttofortjeneste 44,11 44,91
Driftsresultat 11,74 14,14
Resultat før skat 11,57 14,06
Årets resultat 8,95 10,89
Samlede aktiver 65,89 60,99
Egenkapital 24,33 30,38
Gns. antal fuldtidsansatte 73 70
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141