23948sdkhjf

Fremgang for Enemærke & Petersen-selskab

Entreprenørvirksomheden NemByg A/S, som pr 1. juli 2021 Enemærke & Petersen som hovedaktionær, viderefører serien af solide tal i det seneste regnskabsår.

Omsætningen er i 2021 øget med over 20 procent, og resultatet før skat udgør 26,4 mio. kr. mod 21,4 mio. kr. forrige år. Det giver en overskudsgrad på 12,6 pct. Det skriver  firmaet med hovedkontor i Esbjerg i en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal for 2021.

– Vi havde forventet et godt resultat, for vi synes, vi ordremæssigt og i eksekveringen af byggesagerne er godt kørende. Vi har nået en størrelse, hvor det er vigtigt, at vi hele tiden opretholder en skarp styring af vore projekter, og det er også i det forløbne regnskabsår lykkedes, siger adm. direktør Jesper Holm Nielsen i pressemeddelelsen.

Økonomien i et fast greb

Jesper Holm Nielsens fremhæver den stramme økonomiske styring af projekterne som en del af kulturgrundlaget i NemByg:

Enemærke & Petersen bliver eneejer 

Enemærke & Petersen overtog i sommeren 2021 60 procent af aktierne, og ved udgangen af 2024 vil selskabet være eneejer af NemByg. De hidtidige ejere af NemByg, Jørgen Mathiasen og Jesper Holm Nielsen, samt Brygge Partners I A/S reducerede deres ejerandele ligeligt for at give plads til den nye hovedaktionær. 

NemByg fortsatte ved ejerskiftet som en selvstændig forretningsenhed under samme navn og ledelse.

– Vi har nok været dygtige til at oplære nye medarbejdere i konstant at tænke økonomien ind og have fuldstændigt styr på tallene. Det er afgørende, at projektlederne virkelig har en skarp forståelse for og hele tiden er ajour på tallene, siger Jesper Holm Nielsen og fortsætter:

– Vi har godt styr på kalkulationer og sagsøkonomi, og derved har vi undgået de traditionelle faldgruber i entreprenørbranchen, herunder nedskrivninger ved afslutningen af projekter. 

Plads til mere i ordrebogen

NemByg har som hoved‐ og totalentreprenør en bredt sammensat portefølje af private og offentlige byggeprojekter i Esbjerg‐området samt på Jyllands æst- og vestkyst.

Af igangværende projekter nævner selskabet det nye flygtningemuseum, Flugt, i Oksbøl, en investering på cirka 100 mio. kr., som skal stå færdig i juni.

– Vi ser ind i et konkurrencepræget marked med pæn aktivitet. Ordrebeholdningen dækker en pæn del af året, men der er fortsat plads til nye, spændende byggeopgaver, siger Jesper Holm Nielsen, som ser frem til en opgradering af de fysiske rammer, Nembyg 1. april rykker ind i et nyt domicil på Øresundsvej i Esbjerg.

Med flytningen får selskabet 1.800 kvm administration og 3.000 kvm værksted på en 24.000 kvm stor grund nær E20‐motorvejen, hvorfra de godt 100 medarbejdere får deres udgangspunkt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156