23948sdkhjf

Dansk importør forlænger dumper-import

Danske Erenfred Pedersen har forlænget aftale med dumper-program fra britiske Thwaites med fem år

De britiske Thwaites-dumpere vil fortsat kunne fås fra ny hos Erenfred Pedersen A/S. Det er et faktum, efter at firmaet har lavet en aftale om en forlængelse af importøraftalen med det engelske firma, som kører over de næste fem år - og formentligt længere.

Den danske importør fik agenturet på de engelske dumpers i 2002, og har siden udviklet mærket i Danmark.

Producenten fremstiller en serie af dumpers i mellemstørrelsen, som er velegnet til en lang række formål i bygge- og anlægsbranchen, samt den grønne sektor.

Godt samarbejde
Ejer af Erenfred Pedersen, Martin Brinkmann-Pedersen, siger om aftalen:

- Det glæder os rigtigt meget at fortsætte aftalen med Thwaites. Maskinerne er konstrueret og bygget til at modstå det daglige slid i det skandinaviske marked, og Thwaites-dumperne er afholdt og respekterede for deres kvalitet af både kunderne og os, siger han.

Bredt sortiment

Thwaites producerer dumpere og motorbører fra 300 kg og op til 10 tons. De helt små motorbører sælges dog ikke i Danmark. Her gælder det dumpers fra ca. ét ton og opefter.

Erenfred Pedersen handler med en lang række af maskiner, herunder mærker som Kobelco gravemaskiner, Kramer gummihjulslæssere og teleskoplæssere, Dynapac asfaltmaskiner med videre.

Erenfred Pedersen blev grundlagt i 1966 og har i dag tre salgsafdelinger i henholdsvis Aalborg, Kolding og København. Firmaet kan dermed nå kunderne over hele landet med salg, service og reservedele.

I England er man også godt tilfredse med at fortsætte aftalen:

- Jeg har som eksportchef personligt haft Erenfred Pedersen som kunde gennem ti år, og det danske marked er spændende og i udvikling. Vi har arbejdet tæt sammen med Erenfred Pedersen for at udnytte firmaets viden og udbygge relationerne til markedet og dermed opnå højere salg og udvikle vores tilstedeværelse i markedet med højere markedsandele, og det er en spændende rejse, siger eksportchef hos Thwaites i England, Dave Webster.

Han fortæller, at grunden til at man nu går ud med nyheden om den forlængede kontrakt, i virkeligheden er en understregning af et mangeårigt og fint samarbejde med den danske importør.

- Det er vigtigt for os at signalere at vi står bag vore forhandlere, og det er signalet herfra, siger han.

Brexit kan drille
På spørgsmålet om, hvordan man ser på Brexit-situationen, siger han:

- Vi er lige nu i politikernes vold, og vi ved faktisk intet om, hvor situationen ender. Vi må forholde os til det, når vi kommer dertil, men vi er klart indstillet på at hjælpe vores importører i den udstrækning, vi overhovedet kan, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Han oplyser at ca. 30 procent af produktionen går til eksport, primært til de europæiske markeder, med Frankrig som et af de største markeder. Danmark er i den store sammenhæng et begrænset marked, men set i forhold til størrelsen, sælges der mange Thwaites dumpere.

Hos Erenfred Pedersen, siger Martin Brinkmann-Pedersen om situationen:

- Vi kan ikke gøre meget, andet end at vi har bestilt lidt flere maskiner til lager. Så må vi se hvor det havner, men kommer det dertil, tager vi en dialog med englænderne om det, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11