23948sdkhjf

Udspil skal lette vejen til høje træbygninger

Det skal være lettere at bygge høje bygninger af træ.

Sådan lyder en af forklaringerne på, hvorfor Radikale Venstre lige nu er på vej med et politisk udspil, der skal styrke brugen af træ i byggeriet.

Det skriver avisen Danmark, der er Jysk-Fynske Mediers Danmarks-redaktion.

- Danmark er et betonland. Men træ er fuldstændigt afgørende for at løse vores udfordringer med byggematerialer, og vi arbejder med udspillet lige nu, siger boligordfører hos Radikale Venstre, Rasmus Helveg Petersen, til avisen.

Han mener, at der generelt skal en strammere holdning til mere træ, og samtidig vil han se på, om den nuværende regel, der begrænser brugen af træ i bygninger over fire etager, er nødvendig:

- Vi har set eksempler på langt højere byggerier i træ, og det går fint. Jeg er ikke sikker på, at den regel er nødvendig, siger han til avisen.

Tidligere på ugen præsenterede transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) en ny frivillig bæredygtighedsklasse, der skal give bygherrer mulighed for at reklamere med bæredygtigheden ved et nyt byggeri.

Men den nye ordning er frivillig, og det er ikke nok til at sikre mere bæredygtigt byggeri, mener Rasmus Helveg Petersen.

Han tror, der er brug for en mere offensiv tilgang for at overbevise en beton-nation som Danmark om, at træ er vejen frem.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094