23948sdkhjf

Aalborg Universitet bygger nyt for 335 millioner

Tre entreprenører og konsortier skal kæmpe om AaU Sund, et nyt byggeri til Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet

Aalborg Universitet (AaU) bygger en ny fakultetsbygning på cirka 22.400 kvm. Bygningen til Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet vil blive opført i tilknytning til Nyt Aalborg Universitetshospital i Aalborg Øst. 

Nu er processen for at finde den rette entreprenør til byggeriet gået i gang.

- Vi har nu offentliggjort udbudsbekendtgørelsen og håber, at mange entreprenører har lyst til at søge om at blive prækvalificeret, så vi får et stærkt felt til opgaven, siger projektleder Lasse Rud Pedersen i en pressemeddelelse fra Vejdirektoratet. 

Med Vejdirektoratet som bygherre

Ansvaret for gennemførelse af byggeriet i Aalborg overgik i marts sidste år til Vejdirektoratet, der vil varetage rollen som bygherre.

Ved samme lejlighed overtog Vejdirektoratet styringen af Niels Bohr Science Center og Statens Naturhistoriske Museum samt et byggeri ved Sundhedsvidenskabeligt Fakultet på Syddansk Universitet i Odense.

Vejdirektoratets ansvar vil udelukkende være gennemførelse af projekterne. Den efterfølgende drift varetages fortsat af Bygningsstyrelsen,

Overflytningen blev truffet i kølvandet på problematiske projektforløb med voldsomme budgetoverskridelser. Blandt andet på Niels Bohr Bygningen, som blev mere end halvanden milliard dyrere end det oprindelige budget.

I alt tre virksomheder eller konsortier vil kunne blive prækvalificeret til at byde på opgaven.  

Entreprisearbejder til 335 millioner
- Det er et stort fakultetsbyggeri, der skal opføres, og det skal bygges simultant med det nye universitetshospital, som Region Nordjylland står for. Vi vurderer, at værdien af entreprisearbejderne i kontrakten udgør cirka 335 mio. kr., siger Lasse Rud Pedersen.

Byggeriet skal rumme forsknings- og studiefaciliteter samt administrative funktioner og består af to atriumbygninger og en mellembygning, som forbinder atriumbygningerne.  

Fakultetsbygningen skal forbindes med universitetshospitalet via en koblingszone, der tjener som fælles foyer samt indeholder auditorium og seminarrum for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. 

Konkurrencepræget dialog
Entreprenøren skal blandt andet have erfaring med undervisnings- og laboratoriebyggeri for at komme i betragtning til at være blandt de tre, der til slut kan byde på fakultetsbyggeriet. 

Vejdirektoratet vil anvende ’konkurrencepræget dialog’ i udbuddet. Dette giver de prækvalificerede virksomheder og konsortier mulighed for at påvirke indholdet i det endelige udbudsmateriale.  

Når prækvalificeringen er afsluttet, inviteres de prækvalificerede virksomheder og konsortier til et orienteringsmøde om projektet og opgaven.  

Ansøgningsfristen for at blive prækvalificeret er onsdag den 3. april 2019. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141