23948sdkhjf

Tre skal byde på det største byudviklingsprojekt i Randers´ historie

Randers Kommune og Realdania indbyder nu tværfaglige teams til at udvikle fremtidens Byen til Vandet – det største byudviklingsprojekt i Randers´ historie.

Der er tale om en parallelkonkurrence, hvor tre tværfaglige teams vil blive valgt til at udarbejde hver deres bud på en realiserbar udviklingsplan for Byen til Vandet. Randers Kommune og Realdania har nu offentliggjort udbudsannoncen, som eksperterne skal svare på.

Opgaven er at skabe en udviklingsplan for en fremtidssikret og bæredygtig bydel med boliger, kontorerhverv, publikumsorienteret service og kultur, fritidsoplevelser i byrummene samt adgange til naturen og vandet for alle. Samtidigt skal der arbejdes med klimatilpasning i et bånd langs vandet samt tiltag i byrummene, der inviterer til byliv, ophold og aktivitet.

Byudvikling og klimatilpasning hånd i hånd

Byen til Vandet er Randers byråds ambitiøse vision om byudvikling, der skal udvikle en ny bydel på de nuværende havnearealer mellem midtbyen, Gudenåen og Randers Fjord. Det skal både gavne bosætning, erhverv og turisme samt beskytte Randers mod stormfloder og stigende havvand. 

Byen til Vandet kan realiseres, fordi Randers Havn flytter ud på nye, bedre arealer sydøst for den nuværende havn. Samlet vil der blive cirka 58 hektar til byudviklingen.

Fristen for at søge er den 5. marts 2019. I slutningen af marts vil Randers Kommune og Realdania offentliggøre de tre udvalgte ekspertteams.

- Vi forventer høj faglighed inden for byudvikling, økonomi, klimatilpasning, bæredygtighed og naturoplevelser. Derudover skal eksperterne have forståelse for infrastrukturelle og trafikale forhold. Og så skal de tre teams være indstillet på en åben dialog undervejs med både dommerkomite, advisory board, Randers Kommune og vores borgerforum, siger Claus Omann Jensen, formand for udviklingsudvalget og medlem af dommerkomitéen.

Udviklingsplanen er klar om et år
De tre udvalgte hold skal i løbet af foråret udarbejde hver deres bud på en realiserbar udviklingsplan for Byen til Vandet.

Forslagene bliver offentliggjort inden sommerferien, og i løbet af efteråret vil dommerkomitéen annoncere vinderforslaget. Den endelige udviklingsplan bliver herefter færdiggjort, så Randers byråd forventeligt kan godkende planen i januar 2020. 

Den færdige udviklingsplan skal beskrive samlede løsninger på byudvikling, stormflodsbeskyttelse, bedre forbindelser fra midtbyen til vandet mv. Planen skal både være fleksibel og robust for at sikre en strategisk linje i byudviklingen over de næste årtier. Derudover skal udviklingsplanen tage udgangspunkt i en realiserbar, afbalanceret økonomimodel, hvor de samlede udgifter dækkes af indtægter fra byggeretter.

  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141