23948sdkhjf

Farverig indgang til aalborgensisk boligprojekt

Botilbuddet Tornhøjgård i Aalborg Øst har nået sin afsluttende fase. Himmerland Boligforening står bag projektet med 32 handicapboliger, som er første del af det omfattende Tornhøjgård-projekt med samlet mere end 9.000 kvm almene og private boliger.

Spaden gik i jorden til de 32 nye lejligheder til borgere med mild eller moderat udviklingshæmning i maj 2017. 12 måneder efter var der rejsegilde, og boligerne ventes at være klar til indflytning senere i denne måned.

Byggearbejdet udføre som hovedentreprise af den lokale entreprenørvirksomhed Bjerregaard og Vigel Pedersen.

Beboerbehov ses i materialevalg 
Boligerne er tegnet af det Aalborg-baserede arkitektfirma Østergaard Arkitekter, som nu er en del af Kjaer & Richter. Afdelingsleder Mads Østergaard forklarer, at der har været særligt fokus på beboernes trivsel i valget af materialer til byggeriet:

- Ved boligbyggerier af denne karakter er det afgørende, at materialevalget afspejler de behov, som findes hos beboerne. Det gælder alt lige fra døre og vinduer til udendørs forhold.

Det ses blandt andet ved, at dørproducenten Swedoor har leveret i alt 145 døre og 37 glaspartier til Tornhøjgård. Og det har ikke har været en standardleverance. De mange laminatdøre er nemlig valgt i seks forskellige farver. Alle døre og glaspartier er desuden valgt med brand- og lydisolerende egenskaber, der skal bidrage til beboernes sikkerhed og trivse

Transpormation i Aalborg Øst

Tornhøjgaardparken i Aalborg Øst rummer både almene og private boliger, detailhandel og café.

7.125 kvadratmeter almene boliger samt 2.040 kvadratmeter private boliger, mens erhvervsdelen rummer en café på 100 kvadratmeter samt en Lidl-dagligvarebutik på 2.622 kvadratmeter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14