23948sdkhjf

Spirende videnscenter får sin egen symfoni

Violinernes fløjlsbløde fortolkning af de bølgende kornmarker bliver en del af lyduniverset, når Kornets Hus åbner ved Hjørring om et års tid.  Det kommende videns- og inspirationscenter om korn har med andre ord fået sin egen symfoni. 

Det er resultatet af et unikt samarbejde mellem Aalborg Symfoniorkester og Kornets Hus, som netop nu opføres i det nordjyske kornlandskab. 

”Korn”, som stykket slet og ret hedder, er komponeret af trompetisten Jan Lynggaard Sørensen og indspillet af Aalborg Symfoniorkester. Stykket, der fortolker kornets livscyklus på marken, betegnes som en ekstra signatur for huset og er tænkt anvendt fx ved husets præsentationsfilm. 

Spaden til det 27 millioner kroner dyre projekt gik i jorden sidste sommer med frederikshavnske Trigon som totalentreprenør.

Det opsigtsvækkende center, hvis etablering er støttet af Realdania, Nordea Fonden og en række andre fonde, er tegnet af norske arkitekt Reiulf Ramstad. Første spadestik blev taget i sommer, men udover selve byggeriet pågår der mange forberedelser frem mod den planlagte åbning ved årsskiftet 2019/2020. 

Fakta: Kornets Hus

Kornets Hus, Danmarks nye center for viden og inspiration om korn, er en almennyttig fond. Idéen til Kornets Hus er skabt af Jørn Ussing Larsen, medstifter af det økologiske bageri og mølleri Aurion, og er gennem de senere år blevet udviklet af lokale ildsjæle i Foreningen Kornets Hus.

Projektet realiseres takket være en stærk opbakning fra en række bidragsydere, herunder Realdania, Nordea Fonden, Hjørring Kommune, ENV Fonden, Spar Nord Fonden, Holkegaard Fonden og LAG Nord.

Projektets samlede økonomi er 27,7 millioner kroner, som omfatter byggeri af et hus på 520 kvm, udvikling af formidlingsaktiviteter samt anlæg af Kornets Have.

Centret ventes at være modent og kunne byde gæster velkommen fra årsskiftet 2019/20. Udenomsarealer forventes at åbne foråret 2020.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.219