23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Send skattegæld til privat inkasso i stedet for at eftergive den

For mange retskafne borger, der betaler enhver sit, herunder også skat, er det uforståeligt, at politikerne nu eftergiver andre borgeres offentlige gæld for sammenlagt 5,8 mia. kr.

De fleste er klar til at slå en streg over den gæld, som nogle har sat sig i og af forskellige årsager aldrig vil være i stand til at betale. De mennesker vil de fleste gerne hjælpe videre.

Men ved at eftergiver gælden for de mange skyldnere, som faktisk har evnen til at betale, så rykker politikernes beslutning både ved moral-begreber og de retskafne skatteyderes pengepung. For alt andet lige, så er eftergivelsen af gælden noget som de øvrige skatteborgere kommer til at betale, fordi pengene mangler i statskassen.

Eftergivelsen af gælden viser noget om et statsapparat, som tilsyneladende ikke formår at gøre arbejdet ordentligt. Det er mangel på respekt for de øvrige skatteborgere og det udstiller i den grad både mange embedsmænd og politikere som ineffektive i forhold til at administrere samfundets fælles midler. Det viser også noget om nogle borgere, som tilsyneladende er ligeglade med fællesskabet.

Politikerne har kastet håndklædet i ringen fordi det vil koste 7 mia. at inddrive gælden på 5,8 mia. kr. Og så vil man endda i bedste fald måske kun få det halve af gælden hevet hjem.

Måske skulle Skat sælge gælden til private inkassofirmaer for nogle milliarder og få lidt penge i kassen i stedet for bare at give op.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11