23948sdkhjf

Totalentreprenør i fremgang bygger på med ny medejer

NemByg har oplevet kraftig vækst de seneste fem år. Nu styrker den esbjergensiske entreprenør fundamentet ved at invitere Esbjerg Brygge Invest inden for som medejer. 

De to hidtidige ejere, Jørgen Mathiasen og Jesper Holm Nielsen, har solgt 49 pct. af aktierne i virksomheden og ejer nu ligeligt de resterende aktier. Begge fortsætter i deres nuværende stillinger i virksomheden, Jørgen Mathiasen som projektchef i entrepriseafdeingen og Jesper Holm Nielsen med samme titel i projektafdelingen.

- Vi har trods udsving i konjunkturerne og betydelig vækst formået at have en god indtjening. Nu styrker vi grundlaget for fortsat vækst og står bedre rustet, hvis vi løber ind i mere ustabile perioder, ved at tage en ekstern investor ind i virksomheden, siger Jesper Holm Nielsen.

Ikke sket over natten
Ifølge Jesper Holm Nielsen har parterne været i dialog ovet et halvt års tid

 Det har været en lang, sund proces, hvor alt er gennemtalt. Man kommer rigtig at kende hinanden og føle hinanden. Begge partner har den rigtige fornemmelse, siger han til Licitationen.

Investeringen er med andre ord et naturligt næste skridt for firmaet, som Jørgen Mathiasen overtog i 2006 fra sin far et generationsskifte. Jesper Holm Nielsen kom til som projektchef og medejer den 1. januar 2013 efter mange år hos MT Højgaard. Siden er byggevirksomheden vokset fra 12 til nu 90 medarbejdere.

Kontrolleret vækst
I samme periode er omsætningen femdoblet. Efter et hop er der nu udsigt til en rolig periode. Derefter kan det komme på tale at flytte firmaet op igen.

- Vil ikke bare ud og vinde licitationer for at vokse, siger Jesper Holm Nielsen og understreger, at det hele ske i et roligt, kontrollet tempo.

Fra Esbjerg Brygge Invests side er den sikre udvikling af NemByg også centralt:

- Ledelsen har meget fokus på at holde de faste omkostninger nede, hvilket gør det nemmere at skalere virksomheden i gode tider og modsat gribe ind, hvis konjunkturerne vender. Vi ønsker at være med til at videreudvikle virksomheden, så det bliver muligt at påtage sig endnu større projekter og bane vejen for vedvarende lønsom vækst, siger direktør Kent Ernst Hansen, Esbjerg Brygge Invest.

Professionalisering af forretningen
De to hidtidige ejere styrkede allerede den 1. august i år ledelsen ved at hente Karsten Larsen ind som administrerende direktør.

Med investeringen etableres også en professionel bestyrelse. Ud over NemBygs administrerende direktør, Karsten Larsen, Jørgen Mathiasen og Jesper Holm Nielsen får Esbjerg Brygge Invest to pladser. Kent Ernst Hansen indtræder straks, og endnu et medlem udpeges snarest.

NemByg kom ud af seneste regnskabsår med en bruttofortjeneste på 44,9 millioner kroner et overskud før skat på 14 millioner kroner, henholdsvis 8,5 og 3,3 millioner kroner bedre end i året før.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109