23948sdkhjf

Team vinder 42 plejeboliger i Høng

42 almene fleksible og funktionelle boliger skal bygges i Høng på Vestsjælland. Det er Boligselskabet Alliken, arkitektfirmaet Vandkunsten og Domea.dk, der er kommet med vinderforslaget. Et forslag, som Kalundborg Kommune nu har godkendt. 

Fire gårde i Hyldens Kvarter med et fælleshus i midten som en lade. Udtrykket og arkitekturen i de 42 boliger, der skal ligge i et helt nyt byområde i Høngs vestlige del, skal passe ind i omgivelserne. 

Med forslaget vil vinderteamet også væk fra institutions-tanken og at normalisere beboernes bolig. 

- Beboerne i botilbuddet kommer til at bo i små rækkehuse, der skaber mindre fælles gårdrum. Herfra kan beboerne via stisystemer bevæge sig til det større fællesskab i laden. Denne arkitektoniske disponering gør det nemt for beboerne at . Og det vil forhåbentlig understøtte den positive udvikling af botilbuddets beboere, siger Thomas Helsted, projektleder i Domea.dk. 

Har ikke lagt sig fast på entrepriseformen
Boligselskabet Alliken er bygherre på projektet sammen med Kalundborg Kommune. Totalrådgiver-teamet er styret af Vandkunsten, der har Wissenberg med som underrådgiver på ingeniørdelen, oplyser Thomas Helsted, projektleder i Domea, til Building Supply. 

Han tilføjer, at vinderholdet er nu i gang med at tegne dispositionsforslaget. Derefter vil man undersøge, hvilken entrepriseform, der passer bedst.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11