23948sdkhjf

Sleth skal gøre Aarhus Ø grønnere

Tirsdag blev der taget et nyt, grønt skridt i udviklingen af Aarhus Ø, hvor Aarhus Kommune – sammen med Lighthouse, PenSam, TopDanmark og tegnestuen Sleth – præsenterede det grønne og aktive byrum ”Ø-Linjen”.

Byrummet vil i sin fuldt udbyggede form strække sig over de fire yderste øer på Aarhus Ø. Projektet realiseres etapevis, og første strækning er på Ø2 foran Isbjerget og på Ø3 ved Havneholmen.

- Ø-Linjen er en enestående mulighed for at skabe fantastiske uderum til de mange lejligheder, der bygges på Aarhus Ø. Med Ø-Linjen bliver der skabt dels en park for beboerne på Aarhus Ø, men i lige så høj en stærk rekreativ rygrad, der vil være til gavn for hele byen, siger Søren Leth, partner i det aarhusianske arkitektfirma Sleth.

Det er selskabet Lighthouse United, som, i dialog med de omkringliggende grundejere, har stået i spidsen for processen omkring udformning og funktioner i Ø-linjen.

Hos en af grundejerne, PenSam, ser chefen for alternative investeringer, Carsten Gröhn, i PenSam, spændende perspektiver i projektet:

- Når vi som investor bygger nye boliger, er det ikke kun livet inde i boligerne, der skal tages højde for. Der skal også være plads til grønne områder og byrum mellem boligerne, og det får vi sikret med projektet Ø-linjen. Allerede nu er der gode muligheder for beboerne og andre aarhusianere for at tage aktivt del i livet på havnen, og samtidig er Ø-linjen med til at skabe en sammenhængende bydel.”

Den forventede opstart af Ø-Linjen på Ø2 og Ø3 er ultimo 2018. Denne del af projektet forventes færdig i maj 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109