23948sdkhjf

Opkøb giver Velux et nyt markedssegment

En øget satsning på kommercielle kunder skal bidrage væksten i de kommende år

Velux’ navn og brand har i årtier har været uløseligt forbundet med de velkendte skråtagsvinduer til private boliger.

Men Velux er i fuld gang med at videreudvikle sit brand og har en ambition om at blive den førende leverandør af ovenlysløsninger til projektmarkedet.

Torsdag tog Velux et stort skridt på vejen med overtagelsen af tyske JET-Group, som blandt andet producerer lyskupler og lysbånd.

- Købet af JET-Group betyder, at vi fra dag ét bliver en af de førende spillere i Europa inden for kommercielt byggeri, forklarer adm. direktør David Briggs i en pressemeddelelse.

Ny og større kommerciel division
Allerede i 2012 lancerede Velux – i samarbejde med arkitektfirmaet Foster + Partner – en ny, modulær ovenlysløsning til erhvervsejendomme og offentlige bygninger.

Om JET-Group

JET-Group er en førende leverandør i Europa af dagslysløsninger, ventilationsprodukter og røg- og varmeventilationssystemer. Hovedprodukterne er lyskupler og lysbånd, som især bliver brugt i erhvervsbygninger og offentlige byggeprojekter.

Internationalt beskæftiger JET-Group næsten 800 medarbejdere og har hovedkvarter i Hüllhorst i Tyskland og salgskontorer i 11 europæiske lande og seks produktionsselskaber i fire lande.

Systemet er udviklet med et stort fokus på design og anvendes i byggerier med arkitektoniske glaselementer. JET-Groups lyskupler og lysbånd står derimod stærkt på det kommercielle marked for mere almindelige fladtagsløsninger.

De to segmenter er meget forskellige, hvad angår målgrupper og salgsprocesser, og med opkøbet kommer Velux til at stå stærkt inden for begge hovedområder.

- Vi starter på at lægge vores VMS-forretning sammen med JET-Groups og opbygge en ny kommerciel division med henblik på at øge vores vækst på det marked, siger David Briggs, der tiltrådte som administrerende direktør ved indgangen til 2018, hvor han efterfulgte den mangeårige topchef Jørgen Tang-Jensen.

Hvad der konkret kommer til at ske, ønsker Velux dog ikke at uddybe, før konkurrencemyndighederne i Tyskland og Østrig har godkendt handlen.

Synergier og stordriftsfordele
Adgangen til et nyt markedssegment er den primære årsag til, at Velux ønsker at overtage JET-Group. Men den danske ovenlysgigant ser samtidig et potentiale i at udnytte de stordriftsfordele, der naturligt vil opstå i forbindelse med en sammenlægning.

- Vi forventer også, at vi vil kunne forbedre JET-Groups grossistvirksomhed ved at sælge nogle af deres produkter gennem Velux Gruppens forhandlernetværk, og det vil også skabe mere forretning for vores forhandlere, pointerer David Briggs.

Indtil aftalen er godkendt, og opkøbet er på plads, fortsætter de to virksomheder med at sælge deres produkter som hidtil. Men Velux forventer, at der kan opnås synergi ved at udvikle fælles funktioner og nøglekunder på tværs af de to organisationer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111