23948sdkhjf

11 år efter brand: Skives slagterigrund er solgt

Byrådet i Skive Kommune har tirsdag godkendt en aftale, der betyder, at kommunen køber hovedparten af Danish Crowns grund i byen.

Slagteriet har stået tomt siden en omfattende brand i sommeren 2007 efterlod størstedelen af bebyggelsen som en ruin.

- Det er glædeligt, at vi nu har den endelige aftale helt på plads. Det har været en for lang proces, og slagterigrunden har alt for længe stået som et forladt produktionsområde, siger borgmester Peder Christian Kirkegaard i en pressemeddelelse.

Skive Kommune overtager 34.170 kvadratmeter af grunden for en pris på 12 mio. kroner plus moms. En privat investor forventes at købe de resterende 9.995 kvadratmeter med en plan om at omdanne de gamle slagtehaller til lejligheder.

Aftalen er, at Danish Crown har ansvaret for at rive de tomme bygninger ned og rydde op på grunden. Ligeledes er det aftalt, at slagterikoncernen ansvaret for at oprense grunden efter jordforurening, der stammer fra slagteriets aktiviteter.

- Vi er nået i mål med en rigtig god løsning. Ved at omdanne en væsentlig del af bygningerne på grunden til lejligheder nedsættes vores udgifter til nedrivning ganske markant, så den plan vi for godt to år siden lagde frem for byrådet i Skive blev vejen til at finde en løsning for området. Det har taget et års tid mere, end vi forventede dengang, men det vigtigste er, at der nu ligger en plan for området, siger Ejner Søby, der er finanschef i Danish Crown.

Når nedbrydningstilladelsen er givet, skal grunden være ryddet inden for to år. Herefter skal Danish Crown sammen med kommunens miljøafdeling blive enige om, hvordan oprensningen skal foregå, og hvor længe det forventes at tage.

Da Skive Kommune i 2015 modtog et tilbud fra Danish Crown om at købe slagterigrunden lød prisen på 24 mio. kroner plus moms i ryddet tilstand. Eller, hvis kommunen ønskede at købe grunden med bygninger og anlæg, var prisen 9 mio. kroner plus moms. Økonomiudvalget afviste dengang tilbuddet, men nu er der altså fundet en alternativ model.

Der foreligger på nuværende tidspunkt ingen oplysninger om, hvad Skive Kommunes andel af grunden skal bruges til.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094