23948sdkhjf

Rådgivere på plads til nyt Lidl-domicil

Den tyske dagligvaregigant Lidl planlægger at bygge nyt dansk hovedkvarter på de tidligere godsbanearealer i Aarhus.

Lokalplanen blev godkendt i foråret, og nu har Lidl indgået aftale med de rådgivere, der skal føre projektet sikkert frem mod indvielsen i 2021.

Lidl oplyser i en pressemeddelelse, at NIras er valgt som bygherrerådgiver, mens Link Arkitektur bliver totalrådgiver på projektet med Smak Architects og Oluf Jørgensen som underrådgivere.

Det er også Link Arkitektur, der har tegnet det oprindelige skitseforslag, som blev præsenteret i foråret.

- De har stor erfaring inden for blandt andet byggeri, projektering og planlægning og er kendt for at skabe velfungerende og bæredygtige bygninger og arbejdsmiljøer. Alt sammen vigtige parametre i forhold til vores kommende hovedkontor i Aarhus, siger Mads T. Nielsen, der er udviklings- og ejendomsdirektør i Lidl.

Byggeriet får et areal på 11.000 kvadratmeter og vil foruden kontorlokaler bestå af et parkeringshus og en dagligvarebutik.

Dagligvarebutikken bliver en såkaldt koncept-butik, hvor nye varer og kampagner kan introduceres og testes, inden de ruller ud til resten af Lidls danske butikker. Lidls ambition for byggeriet er at tage aktiv del i nærmiljøet, og det kommer blandt andet til udtryk i konceptet for parkeringshuset, der skal danne ramme om små og store bylivsskabende aktiviteter for områdets besøgende, brugere og beboere.

Som totalrådgiver vil Links primære opgaver blive at projektere, mens Niras som bygherrerådgiver vil rådgive Lidl om alle dele af byggeprojektet fra start til slut. En af de større opgaver over det næste års tid bliver at beslutte, hvem der skal tildeles totalentreprisen på byggeriet.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172