23948sdkhjf

Norconsult køber nordjysk rådgiver

Med opkøbet af Kaai - Kærsgaard & Andersen A/S udvider norskejede Norconsult sine aktiviteter i Nord- og Midtjylland

Norconsult overtager den nordjyske rådgivervirksomhed Kaai - Kærsgaard & Andersen A/S.

Med opkøbet har den norskejede rådgivervirksomhed nu 200 rådgivere inden for byggeri og industri i Danmark.

Og dermed skærper Norconsult sit fokus på udvikling af organisationen.

- Det er en mulighed for at styrke kompetencerne, ikke mindst i det jyske. Vi arbejder i dag med opgaver hos både private og offentlige bygherrer, og vi vil gerne øge vores opmærksomhed på den almene sektor, siger adm. direktør Thomas Bolding Rasmussen hos Norconsult Danmark.

Med opkøbet af Kaai, der har hovedsæde i Aalborg, får rådgiverne cirka 50 nye medarbejdere som består af bygherrerådgivere, byggeledere, ingeniører, konstruktører og arkitekter.

- Alle har de stor erfaring på det almene område, og erfaring med totalrådgivning. Omkring 70 procent af Kaais kunder er almene boligselskaber. Det er en virksomhed, der i lighed med os har en flad struktur og som lægger vægt på høj faglighed og et positivt arbejdsmiljø. Derfor er Kaai et perfekt match, siger Thomas Bolding Rasmussen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Sikre sin position
Med opkøbet styrker Norconsult sin tilstedeværelse i Nord- og Midtjylland.

- Det attraktive er, at vi kommer til Aalborg og får mulighed for at skærpe aktiviteterne i Jylland. Med det stigende behov for renovering og energirenoveringer har vi med dette skridt tilført en omfattende erfaring, som er med til at sikre positionen inden for området, siger Thomas Bolding Rasmussen, der også stod i spidsen for sidste års opkøb af Skovhus Arkitekter, med cirka 15 medarbejdere.

Hvad bliver den største udfordring i de kommende måneder?

- Der er mange opgaver lige nu, og udfordringen er at skaffe endnu flere kompetente medarbejdere. Primært ingeniører, men også arkitekter, siger Thomas Bolding Rasmussen til Licitationen.

Han glæder sig over, at virksomheden nu for alvor er landsdækkende, med kontorer i både Herlev, Kalundborg, Viborg, Aarhus og nu også Aalborg.

Ud fra det fælles forretningsmæssige koncept ser Jens Kærsgaard, adm. direktør og partner i Kaai store udviklingsmuligheder i at blive en del af Norconsult-koncernen.

- For os er det et naturligt skridt i den fortsatte udvikling at blive integreret i en virksomhed som vi til fulde kan se os selv som en del af, siger han.

Jens Kærsgaard tilføjer, at Kaai nu vil være i stand til at kunne levere bredere ydelser til kunderne og dermed også på denne måde styrke kundernes udvikling.

Den opkøbte virksomhed fortsætter sine aktiviteter fra de nuværende kontorer under navnet Norconsult - KAAI

Norconsult AS

Med 3.555 ansatte og en omsætning på 4,6 mia. norske kr. (3,5 mia. kr.) er Norconsult Norges største tværfaglige rådgiver med kontorer i hele Skandinavien, samt i resten af verden.

Norconsult har et stort antal gennemførte opgaver bag sig, for både offentlige og private bygherrer, inden for byggeri og anlæg, energi og kraftværker, industri, miljø og bæredygtighed, trafik og infrastruktur, olie og gas og pharma. Norconsult er ejet af medarbejderne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.267