23948sdkhjf

Motorvejsbro kollapser i Italien

Redningsarbejdere frygter, at "dusinvis" af mennesker er knust og omkommet under kollapset motorvejsbro i Genova

I den italienske havneby Genova er en firsporet motorvejsbro tirsdag kollapset.

Det skriver det italienske nyhedsbureau Ansa.

Der er tale om en motorvejsbro hen over en del af byen. Ifølge Ansa er der et stykke af broen, der er faldet ned fra mange meters højde. Broen går som en viadukt over en lavtliggende del af byen.

Ansa citerer redningsfolk på stedet for, at mindst 10 biler med omkomne i ligger i brudstykkerne fra den kollapsede bro.

Redningsfolkene har fundet de første "ofre", skriver Ansa. Det præcise antal er dog svært at få en overblik over.

Et andet italiensk nyhedsbureau Adnkronos citerer ambulancefolk for, at "dusinvis" frygtes døde, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Broen passerer ifølge Ansa hen over et shoppingcenter, flere fabrikker, nogle boliger, et togspor med retning mod Milano samt floden Polcevera.

Broen har angiveligt givet efter for et større nedbør, skriver Ansa.

På Ansas hjemmeside kan man se videooptagelser fra Genova, hvor en af søjlerne, der holder broen oppe, er forsvundet sammen med et længere stykke af broen.

Andre billeder viser store dele af broen, der stikker op af floden Polcevera.

Et apokalyptisk sceneri
Franco Nativo, en lokal journalist, der var på stedet, fortæller ifølge det tyske nyhedsbureau dpa, at han kan se mindst otte til ni biler knust under brudstykker fra broen.

- Det er et apokalyptisk sceneri, siger Nativo til tv-stationen SkyTG24 ifølge dpa.

En video fra Ansa viser redningsfolk i silende regn, der forsøger at komme frem gennem resterne af den sammenstyrtede bro.

Nyhedsbureauet Reuters citerer den italienske transportminister for, at det umiddelbart ligner en "omfattende tragedie".

På Twitter skriver landets indenrigs- og vicepremierminister, Matteo Salvini, at han sammen med ledere fra de relevante myndigheder følger situationen "minut for minut", mens brandfolk kæmper for at redde liv.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109