23948sdkhjf

Cobe vokser på alle fronter

Arkitektvirksomheden befinder sig midt i en fremgangsrig tid. Men vækst er ikke et mål i sig selv, understreger direktør

Flere projekter, flere medarbejdere, større kontor og højere indtjening.

2017 og 2018 er på alle måder fremgangsrige år for arkitektvirksomheden Cobe, som i sidste uge flyttede i nye lokaler i det ombyggede Pakhus 54 i Københavns Nordhavn.

Med flytningen fordobler Cobe kontorarealet til over 2.400 kvadratmeter og får dermed plads til fortsat udvikling i en travl tid, hvor medarbejderstaben er vokset til omkring 125.

- Første halvår har været meget travlt, og det bliver ikke mere stille efter sommerferien. Vi har ansat 15-20 nye medarbejdere siden 1. januar, siger adm. direktør Nina Mathiesen til Licitationen.

Konkurrenceprojekter som løftestang
Det nyligt offentliggjorte 2017-regnskab viser et overskud før skat på 6,7 mio. kroner, hvilket næsten er en firedobling sammenlignet med året før.

- Vi laver mange konkurrenceprojekter, og de tager ofte lang tid at rulle i gang. Nogle af de relativt store projekter har kørt i 2017, hvilket giver os en god, stabil indtægt. Det er med til at øge omsætning og indtjening, forklarer Nina Mathiesen.

Vækst som middel til målet
Cobe har i 2017 hentet godt en fjerdedel af sin omsætning i udlandet, og det er også med til at løfte aktivitetsniveauet i virksomheden. Men, understreger Nina Mathiesen: For en virksomhed som Cobe er vækst ikke et mål i sig selv.

Derfor ser man heller ikke Cobe jagte de størst mulige projekter på hverken det danske, det tyske eller det nordamerikanske marked, hvor den danske tegnestue i 2017 landede sin første opgave – et højhusprojekt i Toronto.

- Vi har et ønske om at lave de mest spændende og flotteste projekter, og her kan vækst være et middel til at nå målet. Geografien er heller ikke et mål i sig selv. Vi vil selvfølgelig gerne have en risikospredning, også geografisk, men det er ikke sådan, at vi sætter alt ind på at bryde igennem på specifikke markeder. Vi har et erklæret mål om at være tilstede, hvor vi kan gøre en forskel. Det kræver en bygherre, der vil noget med arkitekturen, forklarer Nina Mathiesen.

Cobe arbejder i 2018 på flere store projekter, blandt andet Kronløbsøen – den kunstige ø i Københavns Havn som blev vundet i 2016 – og et projekt med 100.000 kvadratmeter blandet bygger ved havnefronten i Bremen.

Cobe ApS
mio. kr. 2017 2016
Nettoomsætning 55,9 39,1
Resultat af primær drift 6,9 2,0
Resultat før skat 6,7 1,8
Årets resultat 5,2 1,4
Balancesum 27,0 21,0
Egenkapital 8,0 4,7
Antal ansatte 86 74
Regnskabsåret dækker perioden 1. januar-31. december.

Læs mere om: COBE
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141