23948sdkhjf

Sund & Bælt indleder japansk bro-samarbejde

To af verdens største hængebroer kan i år fejre 20 års jubilæum

Verdens største hængebro, Akashi-Kaikyo broen, der forbinder de japanske byer Kobe og Iwaya, fejrer ligesom Storebæltsforbindelsen 20-års fødselsdag i år.

Det benyttede repræsentanter fra den japanske bro forleden på besøg hos Sund & Bælt, der driver verdens tredjestørste hængebro over Storebæltsforbindelsen.

Besøget er en del af forberedelserne til en samarbejdsaftale, de to broselskaber indgår senere på sommeren i Japan. Aftalen udbygger den gode netværksrelation, der allerede er mellem de to selskaber om udveksling af viden om drift og vedligehold af de store infrastrukturanlæg.

Sund & Bælt er i gang med et teknologispring, som skal sikre en mere effektiv og intelligent drift og vedligeholdelse af blandt andet Storebæltsbroen. Ambitionen er at digitalisere driften af anlæggene blandt andet ved hjælp af droner, robotter og sensorer, for at opnå en besparelse på driften, uden at det påvirker kvaliteten og tilgængelighed for de mange kunder, der hver dag kører over Storebælt.

Udnytte teknologi
Erfaringerne i at implementere brug af teknologi i vedligehold er relevant for selskabet bag Akashi-Kaikyo broen.

- Ny teknologi er vigtigt for, at vi fremover kan sikre den optimale levetid for vores store broanlæg og samtidig holde omkostningerne nede. Sund & Bælt er nået langt i arbejdet med at udnytte teknologi til at digitalisere deres driftsopgaver som for eksempel inspektion, der i dag flere steder udføres digitalt i stedet for manuelt. De erfaringer vil vi gerne høre mere om, da vi står med de samme opgaver på vores anlæg, siger Masahiro Nishitani, Director of Engineering Management hos det japanske selskab Honshu-Shikoku Bridge Expressway Company Limited som står bag Akashi-Kaikyo broen, i en pressemeddelelse.

Stærke på processer
Hos Sund & Bælt mener teknisk direktør Lars Fuhr Pedersen, at Danmark kan lære meget af den japanske tilgang til at drive anlæg.

- Vores japanske søsterselskab er meget stærke på proces og metoder og har et højt fokus på kvalitet i deres vedligehold. Deres metoder kan vi bruge som bidrag, når vi skal fastlægge strukturen for de enorme mængder data, vi fremover får ind fra vores anlæg, så vi kan forudsige, hvornår vi skal vedligeholde vores anlæg, siger Lars Fuhr Pedersen.

Sund & Bælts digitale satsning er ikke kun et udtryk for procesoptimering. Ved at gøre Storebæltsbroen til et omdrejningspunkt for arbejdet med at udvikle og anvende ny teknologi vil Sund & Bælt kunne dele erfaringer og viden med både danske og internationale samarbejdspartnere, herunder den største hængebro i verden.
brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125