23948sdkhjf

Helsinge får ny grøn bebyggelse

113 almene boliger på vej i den nordsjællandske by, som bliver del af ny grøn bydel

I foråret 2020 står 113 almene boliger klar til indflytning i den nye bydel Møllebakken i Helsinge.

Boligselskabet Nordsjælland er bygherre på projektet og har valgt B. Nygaard Sørensen, Kullegaard og Hundsbæk & Henriksen som vinder af totalentreprisen.

Projektet har et budget på 170 mio. kr. og består af seks forskellige boligtyper i størrelser fra 40 til 115 kvm. Der arbejdes med fleksible planløsninger i form af rækkehuse i to og tre etager samt lejligheder i forskellige størrelser. Området kommer også til at rumme et fælleshus.

- Vi har bevidst arbejdet med en variation og nedskalering af de nye boliger for at sikre tilknytningen til det eksisterende og samtidig skabe oplevelsen af en ny bydel. Det har blandt andet resulteret i et varieret facadeudtryk, fortæller arkitekt Kasper Kullegaard.

Grøn bydel
Møllebakken opføres i tæt relation til den eksisterende by, Helsinges gågade og rådhuset i Gribskov Kommune. Foruden de almene boliger er det også planen at opføre private boliger. Ifølge lokalplanen kommer området til at rumme omkring 150 boliger og 300-400 borgere.

I bygninger såvel som i landskab er der fokus på bæredygtige materialer og løsninger.

Det betyder eksempelvis, at landskabet er en del af områdets skybrugssikring via permeable belægninger, grøfter og bassiner, der kan optage og tilbageholde regnvandet i ekstreme situationer.

Visionen med landskabet er helt overordnet at skabe en harmonisk grøn bebyggelse.

Hele året igennem er der variation i planter, farver og blomstring, der igen understreger områdets variation.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14