23948sdkhjf

Til vejmaskine-fest i Ludwigshafen

4.000 vejfolk fra hele verden myldrede til Road Technology Days 2018 hos Wirtgen Groups asfaltudlægger-fabrik

Der fedtes ikke med småmønterne, når der kaldes til vejfest på Joseph-Vögele-Straβe i Ludwigshafen et solidt stenkast fra Rhinen i det sydvesttyske. Festen er ikke kun forbeholdt vejens egne folk, men vejfolk i både øst, vest, syd og nord. Og de kommer i tusindtal for at være med til vej-kallas i Ludwigshafen. Også fra Danmark, selv om der altså er en smuttur på 850 km fra den danske Vögele-repræsentation på Taulov Kirkevej ved Fredericia.

- Vögele tog imod 4.000 gæster til årets teknologidage. Som medlem af den store Wirtgen-familie er det Vögele-fabrikken, der inviterer hvert tredje år. Værtskabet går på skift mellem Vögele, som laver asfaltudlæggere, Hamm med produktion af tromler i Tirschenreuth tæt på Tjekkiet, og Wirtgen-fabrikken i Windhagen ved Bonn, hvor der produceres asfaltfræsere. Hver gang har værterne en omfattende menu med nyheder, masser af maskiner, show og gastronomi klar, fortæller salgschef Jan Dahl hos Wirtgen Denmark i Taulov.

Vej- og asfaltfolk fra alverdens lande stævnede mod dette års udgave af Road Technology Days hos Vögele i Ludwigshafen. Omkring 70 af de 4000 havde taget turen fra Danmark. Hovedparten i dobbeltdækkerbus med fin stemning og masser af maskinsnak. Totalt deltog omkring 250 fra de nordiske lande.

To typer Teknologidage
Wirtgen Groups Teknologidage findes i øvrigt i to udgaver. Dels Road Technology Days, som omfatter fabrikkerne Wirtgen, Vögele og Hamm. Og dels Mineral Techlology Days for fabrikkerne Wirtgen, Kleemann og Benninghoven og deres respektive produkter af minemaskiner, knusere og asfalt-fabrikker.

Teknologidagene kører skiftevis hvert år med skift mellem Road Technology Days og Mineral Technology Days, bortset fra på ”Bauma-år” som blandt andet i 2019. Derfor bliver Wirtgen Groups næste Teknologidage i 2020 med Mineral Technology Days.

Største nogensinde
- Det var 15. gang, Wirtgen Group inviterede til teknologidage hos en af fabrikkerne, og arrangementet har aldrig tidligere været så stort som i år. Der blev vist og demonstreret maskiner beregnet til hele verden. Og der er altså forskel på de maskiner, der sendes til vore breddegrader med høje krav til komfort og ergonomi, og de billigere maskiner, som blandt andet bruges i afrikanske lande. Alle maskiner bygges naturligvis til at udføre de forskellige opgaver optimalt. Men der er forskel på både måden, man bygger veje på, og på ønsker og krav til udstyr, forklarer Jan Dahl.

For Wirtgen-fabrikkerne handler det om at præsentere maskinerne og vise deres muligheder i funktion. En del af fabriksområdet i Ludwigshafen var omdannet til et kæmpestort udstillingsareal, hvor de mange internationale gæster havde mulighed for både at sparke dæk, nyde lidt køligt på en bænk eller et asfaltudlægger-strygejern, og ikke mindst få en teknisk snak med teknikere og eksperter fra både Vögele, Hamm og Wirtgen.

Tæt dialog
- Det er en vigtig del af Wirtgen Denmark’s deltagelse med mange af vore kunder, at der netop er mulighed for at tale med fabrikkernes specialister. Her kan udøvende danske asfaltfolk få en direkte og tæt dialog med konstruktørerne, der beregner og tegner fremtidens maskiner. Ofte benytter nogle lejligheden til at lancere specielle ønsker. Og vi har efterhånden en del gange set danske ønsker om ændringer ved allerede eksisterende maskiner blive til virkelighed. Der lyttes, når asfaltens fagfolk kommer på besøg, siger salgschef Jan Dahl.

- I stedet blev det så til en tur i april i år, hvorefter vi vender tilbage til den kendte termin igen i 2019. Her vil koncernen vise de prototyper på nye maskiner, der kommer til salg i 2020, tilføjer Jan Dahl.

Travlhed hos Vögele
Virksomheden beskæftiger 1200 faste medarbejdere og tillige cirka 200 løsarbejdere, hvoraf adskillige dog har arbejdet for Vögele i en årrække. På årsbasis sendes mellem 2.800 og 3.000 nye maskiner ud fra fabrikken.

Netop i øjeblikket hedder det 24/7 hos Vögele. Som regel kører produktionen af nye asfaltudlæggere i toholdsskift. Men der er gang i anlægsarbejderne i mange hjørner af Vögeles verdensomspændende afsætningsområde, og der er rift om de avancerede maskiner. Derfor har fabrikken nu i en periode kørt med treholdsskift.

Det var også hektisk, da årets 4.000 gæster blev budt ind på den store fabrik. Foruden selve præsentationen af flere end 80 store vejmaskiner fra Vögele, Hamm og Wirtgen, blev der afviklet faglige seminarer, fabriksrundgange og ikke mindst store live-demonstrationer. Også et spektakulært show med lys, lyd, røg, musik og badutspringere i dans oven på kæmpestore entreprenørmaskiner hørte med til Road Technology Days 2018.
Sigh

Læs mere: Teknologidage giver god viden

Gigant-udstiller på Bauma

Foruden selv at invitere kunder fra hele verden til Road Technology Days 2019, bliver Wirtgen Group en af de suverænt mest markante udstillere på verdens største entreprenørmesse, Bauma 2019 i München. Også her er traditionerne stolte og voldsomme.

Wirtgen med hele fem fabrikker og et tilsvarende antal brands har bestilt en messestand i München på 13.500 kvadratmeter.
– Planen er både at præsentere de fem fabrikker Wirtgen, Vögele, Hamm, Kleemann og Benninghoven under Wirtgen Group-paraplyen, og samtidig lancere John Deeres entreprenør-del på det europæiske marked, forklarer Jan Dahl, salgschef i Wirtgen Danmark.

Gæsterne på dette års teknologidage fik en lille forsmag på, hvad der venter på Bauma i april 2019. Både maskiner i lange baner og imponerende rammer med demonstrationer og shows. Det blot få år gamle fabriksanlæg i Ludwigshafen er verdens mest moderne og avancerede fabrik for produktion af asfaltudlæggere.

Wirtgen Group blev forrige år overtaget af John Deere-koncernen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.124