23948sdkhjf

FSB vælger entreprenør til Amager-projekt

Ikke mange meter fra DR Byen og Københavns Universitet Søndre Campus på Amager bygger FSB nu 125 ungdomsboliger og 6 små familieboliger.

Boligselskabet har netop valgt Dyrlund Sørensen A/S som totalentreprenør på de nye boliger. Rødovre-entreprenøren har Mangor & Nagel og Oluf Jørgensen A/S med som rådgivere.

Projektet har været udbudt på grundlag af et skitseforslag fra Henning Larsen Architects – et forslag som det vindende team har lagt sig tæt op ad.

Byggeriet går i gang i løbet af andet halvår i år, og når det står færdigt i 2020, flytter de nye beboere ind i et hus, hvor fællesskab er vægtet højt. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at husets fordelingsgang indrettes med opholds- og studienicher.

På den ene side af bygningen, væk fra Amagerfælledvej, ligger boligerne. På den modsatte side fungerer den brede gang som opholdsrum. Her sørger et stort glasparti for masser af dagslys. Små depotrum til hver bolig opdeler gangen i mindre nicher, som de unge kan bruge til studierum eller ophold.

Hver etage får gennemsnitligt 13 boliger, der deles om et fælleskøkken. På husets 8. sal indrettes en stor tagterrasse. Alle boliger får eget køkken og bad. Syv boliger får en indretning, der gør dem egnede til beboere med bevægelseshandicap.

Projektet er blevet til i samarbejde med By og Havn, Tetris A/S, NREP og med støtte fra Københavns Kommune, almene boliger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157