23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Installatører i hastig forvandling

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

For fem år siden satte elinstallationsbranchen i skikkelse af arbejdsgiver- og brancheorganisationen Teknik og Dansk El-Forbund sig sammen og forfattede en vision for el-branchen frem til 2022.

Men allerede nu har parterne forfattet en ny vision - Vision 2025. For den teknologiske udvikling går stærkt, og det rammer også el-branchen. Det fordrer naturligt, at installationsvirksomhederne har de rette medarbejdere, som konstant ved, hvad der rører sig på området - ikke mindst gennem løbende kompetenceudvikling.

Det kan samtidig kræve, at visse installationsvirksomheder indser, at de ikke kan være gode til det hele. Visionen nævner blandt andet, at branchen i 2025 skal kunne rekruttere og integrere nye typer af medarbejdere som ingeniører, rådgivere og sælgere sideløbende med de vigtige elektrikere og installatører.

Ikke mindst rådgivningsaspektet over for kunderne bør i den grad indtænkes i virksomhederne, for flere kunder efterspørger samlede løsninger. Det handler derfor også om netop de vigtige spidskompetencer, for vil el-virksomhederne kunne klare sig i den stigende konkurrence med udlandet, handler det om spidskompetencerne.

Det kræver, at flere faggrupper skal ind i virksomhederne og supplerer elektrikerne. Dermed udfordres faggrænserne måske også.

Men formår el-virksomhederne at følge med denne udvikling, kan de for alvor distancere sig fra konkurrenterne og blive en succes. Også i årene efter 2025.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109