23948sdkhjf

Odense-entreprenør skal bygge ’strandterrasser’ på havnefront

Ny boligkarré med direkte udsigt til Køge Bugt er klar til byggestart.

Med Aberdeen Standard Investments som investor skyder et 5.780 kvadratmeter stort boligbyggeri nu op på Søndre Havn i Køge.

Det er tegnet af Cobe og udviklet af ejendomsselskabet Casa Nord, som forud for byggestart har solgt projektet med i alt 55 boliger videre til kapitalforvalteren.

- Køge er et spændende sted for os at investere i. Her er vi både helt tæt på vand, strand, en charmerende bymidte og ikke mindst et virkelig visionært byudviklingsprojekt. Og så er det en by i vækst, som med den nye jernbane snart bliver bundet endnu bedre sammen med København, siger Michael Schumann fra Aberdeen Standard Investments, der har indgået aftale med 5E Byg om entreprisen på byggeriet.

Strandterrasserne, som projektet er døbt, kommer til at bestå af en blanding af rækkehuse og lejligheder og opføres i materialer og farver, der er inspireret af den nærliggende strands grålige og sandfarvede toner. Under boligerne etableres 2.000 kvadratmeter parkeringskælder med elevatorer direkte til fordøren.

- Vi har ønsket at skabe nogle boliger i Køges Søndre Havn, der tilpasser sig omgivelserne og er attraktive at bo i. Det har vi gjort ved at åbne byggeriet op ud mod Køge Bugt og ved at trække strandengens farver og beplantning helt op på bygningen, siger Dan Stubbergaard, arkitekt og indehaver af Cobe.

Som karréens navn antyder, har arkitekterne lagt stor vægt på terrasser, og bygningen er derfor udformet i en trappelignende struktur, hvor etagehøjden trinvis varierer fra stuen til sjette etage. Det gør det muligt at etablere tagterrasser til størstedelen af boligerne, mens boligerne i stueplan har adgang til terrasse på terræn.

På to af siderne ligger byggeriet ud til kommende almindinger, som bliver grønne, rekreative forløb, der trækker strandengens natur ind i byen. Selve gårdarealet ligger direkte ud til strandengen, og byggeriet er dermed omkranset af grønne arealer til tre sider.

De første boliger forventes klar til indflytning i 2020.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125