23948sdkhjf

Roust Træ i eksplosiv vækst: Ordrerne vælter ind

Roust Træ blev hårdt ramt af finanskrise og Pihl-konkurs. Nu kører forretningen igen: 110 medarbejdere er i gang - og flere søges

Den sydvestjyske familievirksomhed Roust Træ, der laver vægelementer, tagelementer og kviste til byggeriet, fik på grund af finanskrisen sin medarbejderstab halveret i sommeren 2008.

Senere - i 2013 - entrerede Roust Spær, som virksomheden hed dengang, med entreprenørvirksomheden Pihl & Søn, som trak Roust Spær med i et historisk krak, der sendte chokbølger ind over den danske byggebranche.

Nu er tiderne imidlertid vendt.

Roust Træ oplever i øjeblikket en eksplosiv vækst i ordretilgangen, og 90 procent af ordrebogen for i år er fuld, skriver JydskeVestkysten.

Derudover er 50 procent af 2019 allerede på nuværende tidspunkt inde.

- Markedet for elementbyggeri er generelt i vækst. Øget fokus på miljøbevidsthed har givet hele branchen et skub, fordi vi jo bygger i træ - og de seneste par år har vi også draget fordel af, at betonelementer er steget voldsomt i pris og har meget lang leveringstid. Så mange konverterer til træ i stedet, siger administrerende direktør Claus Pedersen til mediet. 

Udvidelse og flere medarbejdere
Som et resultat heraf er virksomheden begyndt at mangle plads og planlægger derfor at tilføje 2000 kvadratmeter produktionshal til de
26.000 kvadratmeter, man har i forvejen.

Derudover er der brug for flere medarbejdere, herunder fire-fem tømrere eller snedkere, folk til konstruktionsafdelingen og en teknisk chef.

- Vi begyndte med 50 medarbejdere i 2013, og i dag er vi 110, og vi vokser stadig, siger Claus Pedersen.

Roust Træ har endnu ikke offentliggort sit regnskab for 2017, men fortæller til JydskeVestkysten, at resultatet før skat sidste år blev 6 millioner kroner.

Claus Pedersen forventer, at dét tal vil øges over de næste to år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11