23948sdkhjf

Vækststrategi bag navneskifte hos trævirksomhed

Trævirksomheden Roust Træ, der producerer træbaserede bygningselementer og spær, fokuserer nu virksomhedens kerneområde og skifter navn til Roust Element.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Ifølge direktør i Roust Træ, Hans Peter Sørensen, skal virksomheden dermed stå styrket på markedet og være rustet til kommende vækst:

- Markedet for træelementbyggeri er meget gunstigt i øjeblikket, og selvom byggebranchen som helhed går ind i en usikker periode som følge af verdenssituationen, ser interessen for træløsninger ikke ud til at blive mindre i fremtiden – tværtimod. Derfor ser vi en oplagt mulighed for at konsolidere virksomheden nu, så vi kan iværksætte vores vækststrategi og vokse yderligere, siger han i pressemeddelelsen.

Det gør firmaet blandt andet ved at strømline kerneområdet, så fokus udelukkende er på elementproduktionen. 

- Målet er at stå endnu stærkere i branchen og vinde endnu flere markedsandele – blandt andet inden for facaderenovering samt kontor-, institutions- og skolebyggeri, hvor vi særligt kan mærke, at interessen flytter sig fra materialer i beton, porebeton og aluminium over til træ, som er et mere klimavenligt byggemateriale, fremhæver Hans Peter Sørensen.

Roust Træ vil fremover hedde Roust Element, mens virksomhedens spærproduktion vil leve videre under brandet Roust Spær.

En del af Nordic Wood

Roust Træ blev i efteråret 2020 en del af koncernen Nordic Wood Industries, der tæller flere træbaserede virksomheder, og med konsolideringen og navneskiftet er Roust Træ ifølge koncerndirektør i Nordic Wood Industries, Thomas Raunsbæk, endnu bedre rustet til fremtiden:

- Roust Træ har altid været skarpe på træbaserede produkter og er nu godt på vej til at blive en fremtidsvirksomhed. Virksomheden har en stærk vision, som de er godt i gang med at føre ud i livet. Det ses blandt andet i de investeringer, virksomheden har foretaget, udtaler han. 

For nylig investerede Roust Træ i en ny læssehal samt et udvidet areal til gulv- og tagkassetter, som betød, at virksomheden udvidede sin lagerkapacitet med 50 pct. og fordoblede læssekapaciteten. Derudover arbejder Roust Træ også med en klar Lean-strategi, der skal udvikle virksomheden til i endnu højere grad at være en produktionsvirksomhed. lda

Roust Element A/S
Regnskabsår 2020 2019 2018
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 69,586 71,527 61,834
Primært resultat 12,413 9,980 8,499
Resultat før skat 12,073 10,490 8,686
Årets resultat 9,416 8,179 6,761
Egenkapital 14,732 12,315 11,136
Antal ansatte 126 122 108
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.875