23948sdkhjf

Han vandt DM i Kloak med maksimumpoint

Til Kloakmessen 2018 skulle struktørlærlinge sædvanen tro konkurrere om at være Danmarks bedste til at kloakere

Med 99 point ud af 99 mulige vandt 20-årige Thomas Rasmussen DM i kloakering for struktørlærlinge suverænt. Han er i lære hos entreprenør KP Marsh ApS i Hornsyld, tager sine skoleophold på Learnmark Tech og blev udlært i slutningen af marts 2018.

Jacob Leonhardt, som er lærling hos Entreprenør Henning Have A/S og også tager sine skoleophold på Learnmark Tech, fik en 2. plads til samme konkurrence med 72 point.

- Det var en megafed oplevelse at være med til DM, og det er rart med et skulderklap for det arbejde, jeg laver. Det var lidt specielt at konkurrere mod Jacob, når vi plejer at arbejde sammen, men vi kæmpede begge for at vinde og er lige gode kammerater efter konkurrencen, siger danmarksmesteren i en pressemeddelelse.

Det hele spillede i finalen
Konkurrencen blev afholdt i slutningen af januar til Kloakmessen 2018 i Fredericia, hvor semifinalens 10 deltagere skulle konkurrere om tre pladser i finalen.

I finalen havde de tre deltagere tre timer til at lave fem installationer, som svarede til et udsnit af et badeværelse i et parcelhus. Her skulle de lave afløb fra håndvask, toilet og bruser, aquadræn og samlebrønd.

- Begge dage skulle der arbejdes med rustfrie rør i den sidste halvdel af opgaven. Det gik fint, men aquadrænet drillede mig lidt i semifinalen. Heldigvis spillede det hele for mig i finalen fra start til slut, fortæller Thomas Rasmussen, der med sejren overtog danmarksmestertitlen fra sin underviser på Learnmark Tech Henning Regnvald Hansen.

Overvejer videreuddannelse
Den nye danmarksmester kunne rejse hjem med blandt andet gavekort til hotelophold, gavekurv og værktøj, der hører til branchen.

Mellem konkurrencerne havde de to deltagere fra Learnmark Tech god tid til at se nærmere på Kloakmessens mange udstillere og stande, og de sugede viden om nye løsninger inden for kloakering til sig.

De overvejer begge to at uddanne sig til kloakmester, når de er udlært.
brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125