23948sdkhjf

Husbygger siger farvel til grundlæggeren

Efter 35 år i parcelhusbranchen giver Kurt Flemming Sørensen nu endegyldigt stafetten videre til sin yngste datter.

Det har været undervejs siden 2007. Generationsskiftet. Med udgangen af april i år er det endegyldigt en realitet, at Kurt Flemming Sørensen trækker sig fra den daglige drift af KFS Boligbyg, som han stiftede i 1983.

Det nordjyske husfirma videreføres af hans yngste datter, 34-årige Ditte Maria Kollerup. Hun har i forvejen titel af kreativ direktør i KFS Boligbyg og overtog allerede i 2014 det fulde ejerskab af virksomheden.

- Jeg er meget taknemmelig over at kunne overtage en virksomhed i byggebranchen, som har haft samme CVR-nummer siden 1983. Min far har altid haft fokus på høj kvalitet og kundetilpassede løsninger, og så har han et menneskesyn, som jeg er utrolig stolt af, siger Ditte Maria Kollerup i en pressemeddelelse.

Arvtager ved en tilfældighed

Ditte Maria Kollerup var på vej mod journalistuddannelsen i Aarhus, da hun gjorde stop i familievirksomheden for at tage et studiejob.

- Men så endte jeg med at sælge et hus. Det var fedt, og så kørte det bare derefter, siger hun.

Læs sidste måneds store interview med Ditte Maria Kollerup hos Licitationen - Byggeriets Dagblad (kræver abonnement):

Når kransekagefiguren går på deltid

Det er således et velforberedt generationsskifte, som nu fuldføres. I løbet af de sidste to år har KFS Boligbyg sammensat et nyt ledelsesteam, som foruden Ditte Maria Kollerup består af fire personer med hvert sit ansvarsområde.

Det er arkitekt og tegnestuechef, Frederik Riecke Bang Hjardemaal, salgs- og marketingansvarlig Kenneth Poulsen, økonomichef Kristina Frederiksen samt Thomas Vixø som er produktionschef.

Læs også: Topchef vender tilbage med penge og en plan

KFS Boligbyg havde op mod 160 ansatte, før finanskrisen ramte i efteråret 2008. Lavpunktet blev nået med 28 ansatte, mens virksomheden i dag har omkring 50 mand på lønningslisten.

For at markere en ny fase i virksomhedens historie har Mayday Film produceret en kort dokumentar om ’35 år i parcelhusbranchen’. Det er en fortælling om virksomhedsopstarten, generationsskiftet og om de svingende konjunkturer som specielt opleves i byggebranchen. Filmen kan findes på KFS Boligbygs hjemmeside og på Facebook.

I anledning af generationsskiftet afholder KFS Boligbyg reception for Kurt Flemming Sørensen. Det sker torsdag den 26. april klokken 13 på hovedkontoret på Hagensvej i Støvring.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.157