23948sdkhjf

Overfladeleverandør fejrer rekord

R. Riisfort har landet sit bedste resultat i 70 år

Hos R. Riisfort A/S i det vestlige Aarhus afsluttede i regnskabsåret 2016/2017 det bedste år i selskabets snart 70 års historie og har øget overskuddet før skat med cirka syv mio. kroner.

Resultatet på lige knap 25 millioner vækker stolthed i virksomheden, som leverer overfladeløsninger som laminater og finérlag til producenter af blandt andet møbler, inventar, køkkener og gulve.

- Fremgangen er naturligvis hjulpet frem af den gode aktivitet, der har været i branchen det seneste år, hvor vi har oplevet vækst i salget til alle kundesegmenter, fortæller adm. direktør Jan Svendsen.

Adgang til Norge
Fremgangen er også et resultat af mange store investeringer, som i de senere år er sket i bygninger, driftsmateriale og varelager.

I december 2016 købte Riisfort virksomheden Combiwood, som gav østjyderne adgang til det norske marked.

- Vores filosofi i dagligdagen er simpel. Vi skal gøre branchens bedste brands indenfor laminat, linoleum, komposit og andre træbaserede pladematerialer, nemt tilgængelige for køkken-, møbel- og inventar-industrien. Det skal være nemt for kunderne at få den rette vare, i rette mængde til rette tid - derved kan de koncentrere sig om produktudvikling og produktion, siger Jan Svendsen.

Tre selskaber i stedet for ét
Koncernen er blevet omstruktureret i regnskabsårets løb.

Et nyt holdingselskab, Riisfort Holding A/S, har fået overdraget domicilejendommen fra det oprindelige selskab, som er driftsselskabet.

Der er også stiftet et søsterselskab, der hedder Riisfort Invest A/S, som har fået overdraget værdipapirbeholdningen.

Jan Svendsen betegner det som ændring af "udelukkende af teknisk karakter", som på ingen måde skal påvirke virksomhedsdriften, som den ellers er. Han nævner, at omstruktureringen eksempelvis kan geare Riisfort bedre til nye virksomhedsopkøb.

- Vi arbejder i et meget konkurrencepræget marked, som kræver stor bevågenhed. Vi skal fokusere på driften i R. Riisfort A/S og kende de helt nøjagtige tal, som udelukkende stammer fra vores handel med laminater og andre træbaserede pladematerialer, hvilket omstruktureringen giver os en fornyet mulighed for, siger Jan Svendsen om omstruktureringen.

Riisfort forventer en indtjening i det nye regnskabsår, der omtrent svarer til det netop opgjorte år.

R. Riisfort A/S
Mio. kroner 2016/2017 2015/2016
Bruttofortjeneste 59 52
Resultat af primær drift 19,5 18
Resultat før skat 24,9 17,6
Årets resultat 19,4 14
Balancesum 126 180,2
Egenkapital 102,8 157,2
Antal ansatte 44 40
Regnskabet er afsluttet den 30. september 2017

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157