23948sdkhjf

Danske Troldtekt i fornemt cirkulært selskab

Under overskriften ”Reversible Experience Modules” (REM) udstilles en række udvalgte byggematerialer, alle designet til cirkulært byggeri, i dette forår på en række førende europæiske byggerimesser.

Det er den internationale Cradle to Cradle-organisation, EPEA, der har udvalgt materialerne til udstillingen, og blandt andet fundet plads til akustikplader fra danske Troldtekt.

- Hele vores forretningsstrategi er bygget op omkring Cradle to Cradle og cirkulær økonomi. Derfor har det stor betydning for os, at vi er udvalgt til EPEA’s udstilling, siger Peer Leth, der er adm. direktør hos Troldtekt.

Formålet med REM er at inspirere til cirkulært design, hvor bygninger kan skilles ad, så materialerne kan genanvendes uden tab af værdi. I Europa står byggeriet for cirka 40 procent af materiale- og energiforbruget, og cirkulært design skal sikre, at verden også har ressourcer nok til de næste generationer.

REM udspringer af initiativet ”Buildings As Materials Banks”, der arbejder på at indføre et materialepas, så arkitekter, entreprenører og andre aktører let kan finde data om en bygnings materialer.

- Vi tager meget positivt imod tanken om materialepas. Der vil være mange ressourcer vundet, hvis man om 40-50 år kan se i en database, hvilke materialer der er brugt i en given bygning, og at de materialer ikke er blevet påvirket negativt undervejs i deres levetid, siger Peer Leth.

REM-udstillingen indledte tidligere i år sin rejse på IBGE i Bruxelles og har siden været på Ecobuild i London samt BRE Innovation Park i Watford. Næste stop på turen er RAI i Amsterdam, der åbner i dag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188